Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ
Ημερίδα για τη μεταναστευτική πολιτική

Ημερίδα με θέμα την ευρωπαϊκή και ελληνική μεταναστευτική πολιτική διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), την Τετάρτη 21 Μάη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας. Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό η γενική γραμματέας της ΕΕΔΔΑ Ευγενία Παπαμακαρίου και ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις με θέματα: «Η θέση του μετανάστη και του πρόσφυγα μέσα από την ευρωπαϊκή και ελληνική μεταναστευτική πολιτική: Κοινωνική ένταξη ή καταστολή», με συντονιστή τον Σωκράτη Λομβάρδο από την ΕΕΔΔΑ. «Διαδρομές ένταξης και αποκλεισμού των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα» από την Μάρη Λαυρεντιάδου, πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ. «Ευρωπαϊκή Ενωση και μετανάστες: Δεν ξέρω ο μετανάστης τι είναι, ξέρω την τιμή του μονάχα» από την Λίνα Κροκίδη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». «Ιδιαιτερότητες των μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο» από τον Δώρο Πολυκάρπου της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό - Κύπρου. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τον Δημήτρη Καλτσώνη (λέκτορα Κράτους και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου) με θέμα «Μετανάστες και Δημοκρατία» και των Φραγκίσκου Ραγκούση και Ελενας Αναστασίου (δικηγόροι) με θέμα «Μετανάστες και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Μετά από παρεμβάσεις των παρευρισκομένων, θα ακολουθήσει προβολή ταινιών μικρού μήκους του Boujar Alimani «Το κατώτι» και του Σίμου Κορεξενίδη «Mercedes». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Πολιτική ασύλου και ο νέος μεταναστευτικός νόμος: Κρίσεις, επικρίσεις και προτάσεις», όπου θα πάρουν μέρος ο Σήφης Μαυροκεφαλίδης (ΕΕΔΔΑ), η Εντα Γκέμη (υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ταϊλάν (Κούρδος πρόσφυγας), ο Ηλίας Αχμέντ (από την Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπαγκλαντές Ελλάδας) και ο Σπετίμ Καραγκιόζι (οικοδόμος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ