Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

Στις 20 Μάη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Υγείας
Αρχίζει σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών, ενώ αύριο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση προτάσσει τα αιτήματα για 6ωρο, 5μερο, 30ωρο με σταθερό ωράριο και μία εφημερία τη βδομάδα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, 1.700 καθαρά βασικό μισθό στο νεοεισερχόμενο γιατρό, να μην εφαρμοστούν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να απορριφθεί το σχέδιο της κλαδικής σύμβασης του υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διοργανώνουν επίσης 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 27 Μάη, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ). Ακόμα, 5ωρη (10 π.μ. - 3 μ.μ.) πανελλαδική στάση εργασίας στις 29 Μάη και συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 12 μ., μπροστά στο υπουργείο Υγείας. Ενώ απεργούν πανελλαδικά στις 4 Ιούνη (6ωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο), με συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11 π.μ. και πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του χώρου να συμμετάσχουν με το πλαίσιο του ταξικού κινήματος στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, που θα κορυφωθούν σε αυτή τη φάση με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στο υπουργείο Υγείας, στις 20 Μάη, στις 2.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ