Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θίχτηκαν οι συνένοχοι

Το «μαύρο άσπρο» προσπαθούν να παρουσιάσουν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στα Ελληνικά Πετρέλαια, δηλώνοντας ότι θίχτηκαν από σχόλιο του «Ρ» που τους κατέτασσε στον «εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό». Σχόλιο που στηρίχτηκε στο γεγονός ότι, όταν η διοίκηση της επιχείρησης κάλεσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων σε συνάντηση, ζητώντας να βάλουν πλάτη με ανακοίνωση που να στηρίζουν την επέκταση των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, συμφώνησαν όλοι, εκτός από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ.

Οταν ο «Ρ» τους ξεμπρόστιασε, κατέφυγαν στα τηλεφωνήματα (ΔΑΚΕ) και τις ανοιχτές επιστολές (ΠΑΣΚΕ), υποστηρίζοντας το αδιανόητο: Οτι επειδή οι παρατάξεις με τις επίσημες σφραγίδες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δε συμμετέχουν στο προεδρείο του σωματείου, αλλά διασπαστικές ομάδες των ίδιων των παρατάξεων, αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη. Προσπαθούν μάλιστα να αποδείξουν ότι, αφού ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ συμμετέχει στο διαπαραταξιακό σωματείο στηρίζει και τις αποφάσεις του!

Γνωρίζουν, βέβαια, οι ίδιοι καλύτερα από όλους, ότι το φαινόμενο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να διασπάται κατά καιρούς σε διάφορες ομάδες, είτε για ενδοπαραταξιακούς, είτε για λόγους τακτικής, δεν είναι σημερινό. Γι' αυτό και είναι αδιάφορο ποια από τις ομάδες τους εκλέχτηκε στο προεδρείο και ποια υπογράφει τις ανακοινώσεις. Γιατί η στάση, η τακτική και πολιτική τους είναι παλιά. Δεν κρίνεται με ποιο τίτλο ή ποια καρέκλα έχουν σήμερα.

Τα παιχνίδια τους όμως δεν πιάνουν τόπο. Γιατί ούτε αρνήθηκαν να εκδοθεί ανακοίνωση - αφού έτσι κι αλλιώς στηρίζουν τη νέα «επένδυση» - ούτε και κατήγγειλαν ποτέ το γεγονός. Οσον αφορά για το ποιος ανήκει στον «εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό» είναι γνωστό το ποιοι έβαλαν πλάτη μέχρι σήμερα, για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και στηρίζουν κάθε κυβερνητική πολιτική επιλογή, προσπαθώντας μετά να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για τη στρατηγική τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ