Κυριακή 4 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τιμή στους «200» της Καισαριανής

Εκδηλώσεις διοργανώνουν η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ

Η εκτέλεση των «200», έργο του Τάσσου
Η εκτέλεση των «200», έργο του Τάσσου
Ηταν πριν από 64 χρόνια, 1η Μάη του 1944, όταν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής έπεφταν νεκροί 200 αγωνιστές κομμουνιστές, εκτελεσμένοι από τους Γερμανούς κατακτητές. Οι ζωές τους ήταν το «αντίτιμο» για την «άνανδρον», όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής, δολοφονία ενός Γερμανού στρατηγού και των τριών συνοδών του.

64 χρόνια μετά, η θυσία τους ακτινοβολεί. Και τιμάται από την Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και την Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, με δύο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, επίκαιρες όσο ποτέ σήμερα που οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, βεβηλώνοντας τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

-- Σήμερα Κυριακή 4 Μάη, στις 10.30 το πρωί, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Θα μιλήσει η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Καισαριανής, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στην αντιφασιστική πάλη και η στάση των άλλων δυνάμεων». Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συμμετέχει η ΠΟΑΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) συμμετέχει στην εκδήλωση προς τιμήν των Διακοσίων εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η προσυγκέντρωση των αντιστασιακών αγωνιστών θα γίνει στο Παλιό Δημαρχείο Καισαριανής, στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ