Κυριακή 4 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η σαρκαστική όψη της ψυχολογίας!

Το «Εγκόλπιον του καλού μπλοφαδόρου για την Ψυχολογία» είναι ένα σπαρταριστό κείμενο γραμμένο από τον Warren Mansell, διδάκτορα της Πειραματικής Ψυχολογίας, που εργάστηκε ως κλινικός ψυχολόγος και έχει συγγράψει πολλά βιβλία με θέμα την Ψυχολογία.

Ακολουθώντας τις «προδιαγραφές» του εγκολπίου και με πρόσχημα να δείξει πώς θα «υποδυθούμε» τους ψυχολόγους, παρουσιάζει μια εκ των έσω σαρκαστική όψη της Ψυχολογίας. Ανάμεσα σε άλλα, ο συγγραφέας παρουσιάζει: Τις «σχολές» της Ψυχολογίας, την ιστορία της και τη γνωσιακή «επανάσταση». Πώς ένας κανονικός άνθρωπος μπορεί να γίνει ψυχολόγος. Τα πειράματα και τις συσχετικές έρευνες. Τη λειτουργία και σημασία της αντίληψης, της μάθησης, της μνήμης, του συναισθήματος, της νοημοσύνης, της προσωπικότητας και της γλώσσας. Τον εγκέφαλο, τη συμπεριφορά, την Κοινωνική, Εξελικτική και Κλινική Ψυχολογία. Την ψυχοθεραπεία, την παραψυχολογία και τα μεγάλα ερωτήματα.

«Τίποτα δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα την ψυχολογία από μια γεύση των ποικίλων και αντιφατικών κλάδων που η ίδια έχει δημιουργήσει».

Στον ειδήμονα, το βιβλίο αυτό προσφέρει τέρψη και σε πολλά σημεία σπαρταριστό γέλιο. Στον αρχάριο, απρόσμενα πολλές γνώσεις, δοσμένες με τρόπο ιδιαίτερα θελκτικό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΔΙΑΥΛΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ