Σίγουρα, πάντως, δε συνυπολογίζει σε αυτές τις επιχειρήσεις που κάνει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αν το έκανε, δε θα διαπίστωνε απλά αύξηση, αλλά υπερδιπλασιασμό.
Γιατί μεγαλύτερη «τρομοκρατική επίθεση» από τη διατήρηση στρατών κατοχής (στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στα Βαλκάνια) δεν υπάρχει.
ΜΠΟΡΕΙ οι κυβερνώντες να χαίρονται (ιδίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών), αλλά όσα συμπεραίνει η ίδια έκθεση για την Ελλάδα μόνο τιμητικά δεν είναι.
Οταν σε συγχαίρουν οι Αμερικανοί για την πρόοδο της «αντιτρομοκρατικής υποδομής» σου και την αρτιότητα των σχετικών υπηρεσιών, πάει να πει ότι τα δικαιώματα του λαού έχουν πάει περίπατο.
Βέβαια, σωστά επισημαίνουν τη χρονική στιγμή της «αναβάθμισης» των υπηρεσιών αυτών: Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
Τότε, δηλαδή, που μας έλεγαν ότι παίρνονται μέτρα αποκλειστικά για την ασφάλεια της διοργάνωσης.
Προσθέστε στις «προόδους» μας από τότε μερικές απαγωγές Πακιστανών, δυο τρεις νομοθετικές προσθήκες και μερικές δεκάδες κυρώσεις «αντιτρομοκρατικών» συμβάσεων κι έχετε πλήρη την εικόνα.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ «πρωτόγνωρες κοινωνικές συγκρούσεις», προέβλεψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, αν συνεχιστεί η κυβερνητική πολιτική...
Προφανώς ...άλλους είχε στο μυαλό του όταν το έλεγε. Γιατί από την τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει την αυτογνωσία να κατανοεί ότι δεν μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο.
Εκτός αν θεωρεί «κοινωνική σύγκρουση» το να αρνηθεί το ...τρατάρισμα στο επόμενο τραπέζι κοινωνικού διαλόγου που θα παρευρεθεί.
Γιατί θα υπάρξουν - όπως όλα δείχνουν - πολλά τέτοια «τραπέζια» ακόμα και πολλοί πρόθυμοι «κοινωνικοί εταίροι» να συνεννοηθούν.