Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10063

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Βράβευση για την αλληλεγγύη του Κόμματος στο Νησί της Επανάστασης
  • Σε ειδική εκδήλωση στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, με απόφαση του Κρατικού Συμβουλίου, βραβεύτηκε το ΚΚΕ και η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, για την προσφορά τους στην αλληλεγγύη και στη στήριξη της Κούβας.
  • Εκτός από τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, η αντιπροσωπεία είχε επίσης και άλλες ενδιαφέρουσες συναντήσεις, ενώ συμμετέχει σε ποικίλες δραστηριότητες.

ΣΕΛ.  3

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ για το σήμερα και το αύριο του κινήματος
  • Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τις προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις και την εξέλιξη των αγώνων
  • Εμπειρίες από τη μάχη κατά των απολύσεων και τη νικηφόρα έκβαση της πάλης των ταξικών συνδικάτων

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Βόλο, συνολικά σε 70 πόλεις της χώρας, ήταν μαζικές, μαχητικές, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων εργαζομένων, νέων δυνάμεων που συναντιούνται με το ΠΑΜΕ μέσα στο δρόμο του αγώνα, ελπιδοφόρο στοιχείο, κατάκτηση που καταγράφει την αύξηση της δύναμης και του κύρους του ταξικού κινήματος. Αυτή η κατάκτηση είναι αποτέλεσμα της ακατάπαυστης δράσης του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων σε όλα τα καθημερινά μέτωπα πάλης για τη λύση των προβλημάτων και την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, κόντρα στο κεφάλαιο και τις συμβιβασμένες κυβερνητικές και εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές μάχες που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε το προηγούμενο διάστημα, αποτρέποντας δεκάδες τρομοκρατικές απολύσεις, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα στη δουλειά και τη συνδικαλιστική δράση, που δίνουν αποστομωτική απάντηση σ' όλους όσοι προβάλλουν ως διέξοδο το δρόμο της μοιρολατρίας, του «εφικτού» και του συμβιβασμού.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, Αριστομένης Χυδίρογλου προσφέρει 1.000 ευρώ στις Κομματικές Οργανώσεις Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης.



Νέα πορεία του ΚΚΕ στο λαό

Η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί τη Λάρισα την Τρίτη 6/5, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στις 8.30 μ.μ. Επίσης, την Πέμπτη 15/5 και ώρα 20.30, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.


ΣΕΛ.  3
ΗΛΕΙΑ
Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αλληλεγγύης

Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Μανωλάδα, όπου εργάζονται και διαβιούν οι σύγχρονοι είλωτες, την Κυριακή 11 Μάη.


ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ
Οι εργαζόμενοι ν' αντιπαλέψουν την ιδιωτικοποίηση

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ