Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η στήριξη στο ΚΚΕ ο μόνος φερέγγυος δρόμος

Περιοδεία στην επιχείρηση «Ξανθόπουλος» στη Θεσσαλονίκη

Περιοδεία στην κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση «Ξανθόπουλος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χτες το πρωί κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, τον Γιώργο Μαυρίκο μέλος της ΚΕ, βουλευτή του ΚΚΕ, και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ.

Στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σήμερα απασχολούνται 120 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Η επιχείρηση έχει εργοστάσιο και στη Βουλγαρία, όπου απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, απασχόλησε η κατάσταση στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, όπως διαμορφώθηκε μετά την απελευθέρωση των αγορών. Η περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα έχει υποστεί με δραματικό τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Εργοστάσια έκλεισαν σε μια νύχτα και μεταφέρθηκαν στις γειτονικές χώρες ή προχώρησαν σε δραστική μείωση του προσωπικού. Χιλιάδες εργάτες μπήκαν στη στρατιά των ανέργων, ενώ οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να θησαυρίζουν.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας που δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική απελευθέρωσης των αγορών, τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όσους ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις με αυστηρότητα και με γνώμονα την ίδια την πείρα τους να αποφασίσουν να κάνουν το βήμα που σήμερα είναι αναγκαίο για να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους. Να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και να παλέψουν για την ανατροπή του κυρίαρχου εκμεταλλευτικού συστήματος.

«Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα της φιγούρας, των καναλιών. Την ταυτότητά του την έχει θεωρήσει στις πύλες των εργοστασίων με τους εργάτες, στα χωράφια με τους αγρότες, στα βουνά με τους κτηνοτρόφους, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια με τη νεολαία», τόνισε ο Γ. Μαυρίκος και πρόσθεσε ότι η στήριξη στο ΚΚΕ αποτελεί το μόνο φερέγγυο δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο δώρο 62 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση(2010-06-01 00:00:00.0)
Σε ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης καλεί η ΟΕΚΙΔΕ(2009-10-07 00:00:00.0)
Να ανοίξει η νικηφόρα πορεία για το λαό(2007-09-06 00:00:00.0)
Απολύσεις - λίπασμα στα κέρδη της εργοδοσίας(2006-01-11 00:00:00.0)
Χιλιάδες απολυμένοι, μια χούφτα κερδισμένοι(2005-07-17 00:00:00.0)
Οργανώστε την πάλη σας(2005-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ