Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΗ
Συγκέντρωση για το μητροπολιτικό πάρκο

Την απομάκρυνση κάθε λογής εγκαταστάσεων (στρατόπεδα, γήπεδο Μπάντμιγκτον κ.ά.) από το λεγόμενο Αλσος Χωροφυλακής (Μεσογείων) απαίτησαν χτες κάτοικοι της περιοχής μαζί με την «Επιτροπή Αγώνα για το Γουδή». Η Επιτροπή διεκδικεί το αυτονόητο, τη δημιουργία ενός πραγματικού πάρκου. Συγκεκριμένα, απαιτεί να δοθούν στους κατοίκους όχι μόνο τα 965 στρέμματα που προβλέπει ο νόμος 732/77 και το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, αλλά όλο το πάρκο 4.500 στρέμματα (Δήμος Αθηναίων, Παπάγου, Ψυχικού) να θεσμοθετηθεί ως μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή. Στη συγκέντρωση και στην πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ συμμετείχε η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη και ο Μαν. Δανδουλάκης από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Ο Μαν. Δανδουλάκης, με αφορμή την παρουσία με πανό πλειάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτοί που μαζί με τη ΝΔ χρόνια τώρα στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα στις πλάτες των εργαζομένων και των κατοίκων, με αποτέλεσμα την τσιμεντοποίηση και των τελευταίων ελεύθερων χώρων, έρχονται σαν σωτήρες να δηλώσουν ότι δεν ευθύνονται για τη μετατροπή της Αθήνας σε μια εφιαλτική πόλη».

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ δεσμεύτηκε μετά από πρόταση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Καφαντάρη να γίνει συνάντηση του υφυπουργού με βουλευτές και με την Επιτροπή Αγώνα το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ