Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμένοι (και) από... Νομαρχία

Η άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της κυβέρνησης αποτελεί για τη Νομαρχιακή Αρχή της Ηλείας (ΠΑΣΟΚ) και προσωπικά για τον νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, πρώτη προτεραιότητα. Αυτό άλλωστε τόνισε και χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου Τύπου, στην Αθήνα, αναφερόμενος στην πορεία αποκατάστασης των πυρόπληκτων, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η Ηλεία.

Ωστόσο, η υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, σημαίνει: Πως η ανακατασκευή των σπιτιών θα κοστίσει στους πυρόπληκτους πανάκριβα. Η τιμή που δίνει η κυβέρνηση, μέσω του Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων, για κάθε τετραγωνικό φτάνει τα 750 ευρώ όταν όλοι οι σχετικοί φορείς όπως και το Τεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνουν την ανάγκη το ποσό να οριοθετηθεί στα 1.250 ευρώ. Επίσης, η κατάθεση του απαραίτητου φακέλου για την παραλαβή της άδειας απαιτεί από τον πυρόπληκτο την καταβολή των μισών χρημάτων, όπερ σημαίνει πως πρέπει να καταβάλει επιπρόσθετα από 4.000 - 5.000 ευρώ.

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι μόνη λύση για τους πυρόπληκτους είναι να κάνουν την αγανάκτησή τους συνειδητή δράση, να τιμωρήσουν τους ενόχους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ