Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Β. Κεδίκογλου

Μήνυμα προς «διαφωνούντες» ενόψει εσωκομματικών ανακατατάξεων

Προειδοποίηση προς «διαφωνούντες» αποτελεί η χτεσινή αποπομπή του βουλευτή Β. Κεδίκογλου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και η παραπομπή του στα αρμόδια όργανα με το ερώτημα της διαγραφής. Αφορμή για την αποπομπή του βουλευτή αποτέλεσαν τα όσα είπε χτες ο Β. Κεδίκογλου για τον Παρ. Αυγερινό - τον αποκάλεσε «Σαλώμη του ΠΑΣΟΚ», που είναι μονίμως διορισμένος και τα έχει καλά με όλες τις ηγεσίες - τα οποία προστέθηκαν στο «θερμό επεισόδιο» που είχε προχτές στη Βουλή με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου.

Είχε επίσης προηγηθεί - κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής - έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Φ. Ιωαννίδη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου. Ο τελευταίος παρότι δεν είναι μέλος της Επιτροπής ζήτησε τον λόγο, ο πρόεδρος το αρνήθηκε, καλώντας να μη γραφτεί τίποτα στα πρακτικά και ακολούθησε έντονη στιχομυθία με εκφράσεις όπως «είσαι ανόητος, θρασύς, απαράδεκτος» που είπε ο πρόεδρος προς τον βουλευτή, ο οποίος ανταπάντησε «λυπάμαι για τους αγώνες σου». Ο Β. Κεδίκογλου επιτέθηκε και στον Ε. Γιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά όσα ακούστηκαν «για να μάθει ο κόσμος τι λέγεται εδώ μέσα», λέγοντας ότι αυτά τα λέει «ένας ταγματασφαλίτης, ένας δοσίλογος επί χούντας, ένας προδότης».

Με απόφαση του Κ. Σημίτη, ο Β. Κεδίκογλου τέθηκε εκτός ΚΟ και παραπέμπεται με το ερώτημα της διαγραφής. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «οι ανυπόστατες κατηγορίες, οι υπαινιγμοί και οι χαρακτηρισμοί που διατυπώθηκαν δημόσια από τον Β. Κεδίκογλου για τον Παρασκευά Αυγερινό, στέλεχος με ανεπίληπτο ήθος και αγωνιστική διαδρομή στην ιστορία του Κινήματος, είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτοι. Με τη σημερινή του επίθεση κατά του Παρασκευά Αυγερινού, καθώς και την εν γένει απαράδεκτη συμπεριφορά του και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου, ο Β. Κεδίκογλου ξεπέρασε κάθε όριο. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτή τη στάση». Ο ίδιος ο Παρ. Αυγερινός αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Β. Κεδίκογλου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν έγκλημα και ντροπή.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, η χτεσινή αποπομπή του Β. Κεδίκογλου δεν είναι άσχετη με την εσωκομματική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της την επιδίωξη της ηγεσίας του να αλλάξει δραστικά τους συσχετισμούς και να αναδείξει στελέχη και βουλευτές αφοσιωμένα στον εκσυγχρονισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ