Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προπορεύεται το «Οχι» στη Δανία

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει, μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη, που οι Δανοί θα κληθούν να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στην ένταξη της χώρας τους στην ΟΝΕ και τα μηνύματα απο τη χώρα της μικρής γοργόνας λένε, πως ενισχύονται οι οπαδοί του «όχι», αφού όλο και περισσότερο αναποφάσιστοι γέρνουν προς το μέρος τους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της κρατικής στατιστικης υπηρεσίας, οι αντίπαλοι της ΟΝΕ συγκεντρώνουν ποσοστό 49,1% και προηγούνται έξι ποσοστιαίες μονάδες των υποστηρικτών της. Το ίδιο ποσοστό (49,1%) στο «Οχι» δίνει και η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Γκάλλοπ», αλλά στο «Ναι» δίνει μόνο 38%, ανεβάζοντας τη μεταξύ τους διαφορά στις 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Χαρακτηριστική απόδειξη του γενικότερου κλίματος είναι το γεγονός, πως σημειώνονται ήδη έντονα φαινόμενα γκρίνιας στο στρατόπεδο των οπαδών του «Ναι», ενώ δε λείπου και οι αλληλοκατηγορίες. Προχθές, ο υπέρμαχος του ευρώ, πρώην ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης Ούφε - Ελεμαν Γένσεν κατηγόρησε τον επίσης οπαδό του «Ναι» σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Πάουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, ότι εκείνος ευθύνεται για την επερχόμενη ήττα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ