Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απόβαση της Θεσσαλονίκης...

Στρατιωτικές δυνάμεις και  μέσα που συγκρίνονται σε μέγεθος με τις μεγαλύτερες αποβάσεις στην ιστορία, έχουν διέλθει από τη Θεσσαλονίκη από τότε που ξεκίνησε η ΝΑΤΟική επέμβαση  στο Κοσσυφοπέδιο

Στρατιωτικές δυνάμεις που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγαλύτερες αποβατικές επιχειρήσεις που έχει γνωρίσει η ιστορία της ανθρωπότητας, έχουν διέλθει από τη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο διάστημα, από τότε, δηλαδή πέρσι την άνοιξη, που ξεκίνησε η ΝΑΤΟική επιχείρηση εισβολής στη Γιουγκοσλαβία και κατάληψης του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, που είναι ενημερωμένα μέχρι προχτές, έχουν περάσει από τη Θεσσαλονίκη (ξηρά, θάλασσα και αέρα) με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο, είτε έχουν διέλθει από αυτήν, απερχόμενοι λόγω αλλαγής, οι παρακάτω στρατιωτικές δυνάμεις και μέσα: 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες.

Στις δυνάμεις αυτές δεν περιλαμβάνονται οι δυνάμεις διοικητικής μέριμνας που έχουν εγκατασταθεί επί του ελληνικού εδάφους για τη διευκόλυνση της διέλευσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Οπως επίσης δεν περιλαμβάνονται οι δυνάμεις των ΝΑΤΟικών χωρών που έχουν διέλθει από τη Θεσσαλονίκη το ίδιο διάστημα, και συνεχίζουν να διέρχονται, για να πάρουν μέρος σε διάφορες ΝΑΤΟικές ασκήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Με τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μόνιμο ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ