Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Μετανάστης νοσηλευόταν φρουρούμενος!

Η άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ απομάκρυνε την Αστυνομία. Στην επιφάνεια το άθλιο καθεστώς που έχουν επιβάλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ

Το βάρβαρο καθεστώς που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναδεικνύει η περίπτωση 29χρονου οικονομικού μετανάστη από την Αλγερία, ο οποίος, ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών μετά από εγχείρηση στο κεφάλι, φρουρούνταν από την Αστυνομία, με σκοπό μετά την ανάρρωσή του να απελαθεί στην πατρίδα του! Η άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ επιτόπου και στο αρμόδιο υπουργείο ήταν αυτή που απομάκρυνε τελικά την Αστυνομία, η παρουσία της οποίας είχε ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Η απανθρωπιά της μεταχείρισης εργατών, οι οποίοι όχι μόνο αναζητούν καταφύγιο κυνηγημένοι από την εξαθλίωση που τους διώχνει από την πατρίδα τους, αλλά χρήζουν και ιατρικής βοήθειας, καταγράφεται σε απαράδεκτες εγκυκλίους που έχει εκδώσει το υπουργείο Υγείας επί κυβερνήσεων και ΝΔ (2004) και ΠΑΣΟΚ (2000). Σύμφωνα με αυτές, ουσιαστικά δίνεται εντολή να ειδοποιείται η Αστυνομία και να πετιούνται έξω από τα νοσοκομεία μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά!

Ως αποτέλεσμα, η «δαμόκλειος σπάθη» της απέλασης κρέμεται πάνω από τον κάθε μετανάστη που δεν κατάφερε να συμπληρώσει τις αυστηρές προϋποθέσεις για τη νομιμοποίησή του και βρίσκεται στην ανάγκη να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο. Πολύ περισσότερο όταν δεν είναι σε θέση ο ίδιος να εξηγήσει την κατάστασή του (λόγω γλώσσας ή ασθένειας), οπότε, ούτως ή άλλως, καλείται η Αστυνομία προκειμένου να αναζητηθεί η ταυτότητά του.

Τέτοια ήταν η περίπτωση του 29χρονου Αλγερινού μετανάστη που στα τέλη Φλεβάρη μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο και γι' αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία του μετανάστη, ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε ξανά και όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Σάββα».

Πριν 10 περίπου μέρες, ο νεαρός Αλγερινός χρειάστηκε να υποβληθεί για δεύτερη φορά σε εγχείρηση. Ενώ χτες, καθώς ο ασθενής αποκτούσε σταδιακά επαφή με το περιβάλλον, κατέφθασε η Αστυνομία, με την επίσημη δικαιολογία ότι ήθελε να ελέγξει αν ο μετανάστης επιθυμούσε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του οποιουδήποτε του προκάλεσε τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό. Αμεσα, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας πήγε στο Γενικό Κρατικό και συναντήθηκε με το μετανάστη, ο οποίος είπε ότι ονομάζεται Μοχάμεντ Μπεντάρνια. Απαίτησαν να απομακρυνθεί αμέσως η Αστυνομία, αίτημα το οποίο οι συνδικαλιστές υπέβαλαν και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν να φύγουν από το νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η περιπέτεια του μετανάστη έλαβε τέλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ