Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νόθοι το 1/3 των αντιπροσώπων!

Συνένοχες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με την ανοχή της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησαν από την εκφυλιστική διαδικασία οι ταξικές δυνάμεις

«Ολα» τα έδωσαν ξανά οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, όπως αντιπροσωπεύονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αλλά και την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ), για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που έγινε το περασμένο Σάββατο. Αποστολή τους, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ήταν να ενισχύσουν την τάση του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της υποταγής συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις κομμένες στα μέτρα του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, ανάλογες με αυτή της υπογραφής της κατάπτυστης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό του ΕΚΠ, αλληλοκάλυψαν και σε αυτό το συνέδριο τους νόθους τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το ΕΚΠ θα είναι έναν ακόμα χρόνο «εκδοτήριο» δελτίων Τύπου και «διαμαρτυριών». Υπολογίζεται ότι στους 240 παρόντες οι νόθοι ήταν περίπου το ένα τρίτο! Προέρχονται από 7 ναυτεργατικά σωματεία που εκλέγουν αντιπροσώπους με το πλειοψηφικό σύστημα, φορτοεκφορτωτικά που με 4 και 5 ψηφίσαντες εκλέγουν αντιπρόσωπο, ενώ έφτασαν στο σημείο να νομιμοποιήσουν αντιπροσώπους από Σωματεία όπως αυτά των Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ και Οδηγών Φορτηγών που είναι σε διαδικασία διορισμού διοίκησης!

Το αποκορύφωμα της αθλιότητας ήταν ότι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ απευθύνθηκαν σε αυτό το αλλοιωμένο «σώμα» να αποφασίσει για την ...τύχη των νόθων! Δηλαδή να αποφασίσουν και οι νόθοι αν θα παραμείνουν στο συνέδριο ή όχι! Ολες αυτές τις εκφυλιστικές διαδικασίες φρόντισε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της η ΑΠ, η οποία, εφαρμόζοντας τη γνωστή διγλωσσία και τη μέθοδο της σύγχυσης, φραστικά τάχθηκε ενάντια στη νομιμοποίηση των νόθων.

Η αγωνιστική παράταξη της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, η οποία αναδείχτηκε και σε πρώτη δύναμη στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΠ, αποχώρησε, ενώ ο Νίκος Ξουράφης, καταγγέλλοντας το «όργιο» νοθείας, είπε «έχετε συμφωνήσει με όλες τις μέχρι τώρα αντεργατικές επιλογές», άλλωστε γι' αυτό «συμφωνήσατε» και στην εξευτελιστική ΕΓΣΣΕ. Ενώ έκανε σαφές ότι η ΔΕΣΚ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο της ταξικής σύγκρουσης και πάλης, συσπειρώνοντας την εργατική τάξη για να αποτραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε χτες το 33ο Συνέδριο(2013-02-16 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκε η εισήγηση της διοίκησης(2011-03-23 00:00:00.0)
Πραξικοπηματικές παρεμβάσεις από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ(2010-02-06 00:00:00.0)
Ξεκινά σήμερα το 32ο Συνέδριο(2010-02-05 00:00:00.0)
Στήνουν συνέδριο νοθείας(2007-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ