Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατικές απολύσεις στην «Τραμ ΑΕ»

Κλίμα τρομοκρατίας, με απολύσεις εργαζομένων, επιχειρούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και διοίκηση της «Τραμ ΑΕ». Οι εργαζόμενοι στο τραμ καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε χτες αυθαίρετα στην απόλυση δύο ηλεκτροδηγών και για το λόγο αυτό αποφάσισαν για μεθαύριο Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι. Η διοίκηση της «Τραμ ΑΕ», κάνοντας επίδειξη πυγμής, ισχυρίζεται προκλητικά σε ανακοίνωσή της ότι απέλυσε τους δύο εργαζόμενους επειδή «επέδειξαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Η τρομοκρατικού χαρακτήρα αυτή απόφαση της διοίκησης της «Τραμ ΑΕ», που στηρίζεται σε νόμους του Ιω. Μεταξά, εμπλουτισμένους με νεότερους νόμους, όπως είναι ο 2414/96 που προβλέπει το «διευθυντικό δικαίωμα», προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. Στελέχη του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) έσπευσαν χτες στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης στον Αλιμο και απαίτησαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Η παράσταση διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε κατάληψη του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου της «Τραμ ΑΕ» Χρ. Αναστασόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε προκλητικά να αναφερθεί στους λόγους της απόλυσης των δύο εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων συναδέλφων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ