Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΦΙΕΣΤΑ
Χωρίς μικρομεσαίους αγρότες

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ. και οι καρεκλοκένταυροι των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ έστησαν στο Κιλελέρ μια φιέστα εμπαιγμού της μικρομεσαίας αγροτιάς

Χωρίς την παρουσία μικρομεσαίων αγροτών, έγινε προχτές ο ...«επίσημος γιορτασμός» της επετείου του Κιλελέρ, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΝ και από τους καρεκλοκένταυρους των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων. Σε μια συγκέντρωση όπου οι συγκεντρωμένοι ήταν οι μισοί από όσους συγκεντρώθηκαν στον αγωνιστικό γιορτασμό της ΠΑΣΥ την προηγούμενη βδομάδα, βρέθηκαν διάφοροι κυβερνητικοί, «αντιπολιτευτικοί» και άλλοι τοπικοί παράγοντες και παρατρεχάμενοι της εξουσίας, καθώς και κάποιοι μεγαλοαγρότες. Εκ των πραγμάτων, ήταν μια τελετή που δεν τιμά, αλλά ντροπιάζει τη μνήμη των αγωνιστών και των μαρτύρων της αγροτικής εξέγερσης πριν από 98 χρόνια.

Στη φιέστα που στήθηκε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός - σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την αντιαγροτική πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ - διαλάλησε πάλι πως οι επιδοτήσεις καταβάλλονται γρηγορότερα. Βέβαια, δεν είπε κουβέντα ότι και αυτές είναι κολοβές (λόγω της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), όπως επίσης δεν είπε λέξη για τα ζωτικά αιτήματα της αγροτιάς (όπως, για παράδειγμα, η εκτροπή του Αχελώου) ή την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

Προκλητικός ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που στην ουσία νομιμοποίησε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι οι αγρότες θα βγαίνουν στη σύνταξη, με σύνταξη ίση με του ΙΚΑ, στα 37 χρόνια εργασίας. Από κοντά ήρθε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμανατίδου - Πασχαλίδου να μιλήσει για την αγροτιά που πεθαίνει, σε μια φιέστα μνημόσυνο - κοροϊδία για τους μικρομεσαίους αγρότες. Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μέχρι τώρα στάση του και τις θέσεις του λιβανίζει αυτήν την ευρωπολιτική, που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Επίσης, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αστ. Ροντούλης ζήτησε εντελώς καιροσκοπικά να μεταφερθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία...

Στο «τελετουργικό της κοροϊδίας» προστέθηκαν με τις ομιλίες τους οι πρόεδροι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ και ο αντιπρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ. Αποχή από την «τελετή» δήλωσε και η διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, στην οποία δραστηριοποιούνται οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, που το παίζουνε «αγωνιστές της αγροτιάς», αλλά στην πράξη εξυπηρετούν την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική και τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών.

Ευτυχώς που η 98η επέτειος του Κιλελέρ γιορτάστηκε, όπως της αρμόζει, στις 23 του Μάρτη, με την ογκώδη αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ. Μια συγκέντρωση που έδωσε το στίγμα της συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ