Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγώνας σε λάθος δρόμο

Μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των κτηνοτρόφων και με την πραγματοποίηση ενός συλλαλητηρίου χτες στο κέντρο της Αθήνας για τη δημιουργία αγωνιστικών εντυπώσεων, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Β. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Κρήτη κ.α. κι από κοντά ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ προσπάθησαν για ακόμη μία φορά να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες που έχουν επιφέρει τεράστια κρίση στον κλάδο και ιδιαίτερα στους μικρούς και φτωχούς παραγωγούς.

Οχι παραπάνω από 200 κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν περί τις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και οι επικεφαλής τους πραγματοποίησαν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης Χρ. Φώλια και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό. Από τις συναντήσεις τους με τους δύο υπουργούς, οι επικεφαλής των διοργανωτών της συγκέντρωσης, το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν, είναι ότι «θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά», θεωρώντας την παραπάνω δέσμευση ως ...σπουδαία «παραχώρηση», για την προστασία του εισοδήματός τους. Ταυτόχρονα, οι υπουργοί τούς υποσχέθηκαν ότι θα ...αναζητήσουν τρόπους στο ...εγγύς μέλλον, ώστε να ...στηρίξουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, όπου και παρέδωσαν το ψήφισμα των αιτημάτων τους στις αντιπροσωπείες των κομμάτων.

Το ζήτημα που τίθεται επιτακτικά πλέον για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους είναι ένα: Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τις συμβιβασμένες αγροτοσυνδικαλιστικές ηγεσίες, που με τη στάση τους επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ταυτόχρονα, να διακρίνουν ότι πραγματικός ένοχος είναι οι επιταγές της νέας ΚΑΠ, βάσει των οποίων οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις μεθοδεύουν μέρα με τη μέρα το ξεκλήρισμά τους. Επίσης, να συνταχθούν με το συνεπές αγροτικό κίνημα, δυναμώνοντας την ενότητά τους, μέσα από πραγματικά αγωνιστικούς κτηνοτροφικούς συλλόγους, ενάντια στην ΚΑΠ και την κυβερνητική πολιτική, αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης, τόσο στο συνδικαλιστικό όσο και στο πολιτικό πεδίο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ