Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10012

ΠΑΡΝΗΘΑ
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αναδάσωση!

«Στον αέρα» είναι η αναδάσωση της Πάρνηθας, αφού ο σχετικός διαγωνισμός, που είχε προκηρυχτεί και ολοκληρώθηκε στις 5 Φλεβάρη 2008, ακυρώθηκε. Επιστήμονες εκτιμούν πως η φετινή χρονιά θα πάει χαμένη, αφού τα χρονικά περιθώρια για την αναδάσωση στενεύουν. Βαρύτατες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες.


ΣΕΛ.  23
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ξεκαθαρίστε την πολιτική σας για τα αεροδρόμια

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και των ελληνικών πολιτικών αεροδρομίων, ζητά από την κυβέρνηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.


ΣΕΛ.  3

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ για την Ασφάλιση και τις Συμβάσεις

Μαζικές πικετοφορίες συνδικάτων και μαζικών φορέων σε γειτονιές της Αθήνας στις 6 του Μάρτη, πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 13 του Μάρτη και ετοιμότητα για απεργία. Το συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατική κινητοποίηση για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να συναντηθούν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις, χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά μας, τους νέους και τις νέες που είναι στο κέντρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της απεργιακής προετοιμασίας, καθώς το σύνολο των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ήδη αποφασίσει την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για ασφαλιστικά δικαιώματα και Συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  17

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΤΡΟΛΑ
«Φιτίλι» στο Θριάσιο Πεδίο

Ο κίνδυνος να τιναχτεί το Θριάσιο στον αέρα είναι μεγάλος αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της ΠΕΤΡΟΛΑ για επέκτασή της λίγα μόλις μέτρα από αποθήκες πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ και ακριβώς πάνω στην υποτιθέμενη ζώνη ασφαλείας μεταξύ των δύο εγκαταστάσεων. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ» δίνουν μια ανάγλυφη εικόνα για το πού ακριβώς σχεδιάζεται να γίνει η επέκταση των εγκαταστάσεων αλλά και το μέγεθος του κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή. Στη φωτογραφία φαίνεται το φράγμα που έχει τοποθετηθεί στη θάλασσα για να συγκρατεί τη διαρροή πετρελαίου.


ΣΕΛ.  24


ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Σε εξέλιξη τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ενώ προωθούνται τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια αλλαγής των συνόρων, ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη και οι πολύμορφες αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΝΑΥΑΓΙΟ «SEA DIAMOND»
Εφοπλιστικοί εκβιασμοί

Πλοιοκτήτρια κρουαζιερόπλοιων ζητά να πάψουν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Σαντορίνης με την απειλή ότι δε θα ξαναπροσεγγίσει το νησί τους!


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ