Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΚ
Αγωνιστική απάντηση στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο των νόμων

Χαιρετίζουμε τους κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους, που δίνουν μαζική απάντηση στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο των νόμων για τα κόμματα και τη χρηματοδότησή τους, που έχουν ψηφίσει από κοινού συντηρητικοί και σοσιαλιστές και σήμερα επιδιώκουν την παραπέρα χειροτέρευσή τους. Είναι σαφές ότι κοινός στόχος τους είναι ο περιορισμός της δράσης του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ με τη σφραγίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει η παράδοση των Λιμανιών στις πολυεθνικές, που χτες μπήκε στην τελική ευθεία, με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Στην ουσία, η ΝΔ δίνει νομική ισχύ στις Συμβάσεις Παραχώρησης, που έχει υπογράψει το 2002 το Ελληνικό Δημόσιο με τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ώστε ανά πάσα στιγμή οι δύο Οργανισμοί να είναι σε θέση να παραχωρούν τμήματα των Λιμανιών στο μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή, με την παράδοση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων στις πολυεθνικές, που τώρα μεθοδεύεται, ανοίγει ο δρόμος, ώστε τα μονοπώλια να βάλουν χέρι σε κάθε τμήμα και υπηρεσία των Λιμανιών. Το νομοσχέδιο προβλέπει, ακόμα, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων στα Λιμάνια, με την πρόωρη συνταξιοδότηση και μετάταξη του προσωπικού των ΟΛΠ και ΟΛΘ, με την παράλληλη αντικατάστασή του από εργαζόμενους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των πολυεθνικών.


ΣΕΛ.  15

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης του αγώνα

Απεργία ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Από τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια (φωτ.), η Συντονιστική Επιτροπή ανέδειξε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν βάζοντας στο περιθώριο τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, υιοθετώντας και προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Να συμμετέχουν μαζικά στις πικετοφορίες και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, στις 6 και 13 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  17

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Γ. Κ. από την Τήνο προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Κυκλάδων, και εύχεται καλούς αγώνες.



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στρατηγοί του ΝΑΤΟ «διδάσκουν» πολιτική προστασία

Στρατηγοί του ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την προστασία από τους σεισμούς, επιστρατεύονται να «εκπαιδεύσουν» πολιτική προστασία.


ΣΕΛ.  3
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δημιουργούν όλο και πιο επικίνδυνες προοπτικές για την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και λαϊκές αντιδράσεις.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ανέλαβε καθήκοντα ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ορκίστηκε χτες ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και παράλληλα παρουσίασε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ