Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, η Εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη», που περιείχε τις «Θέσεις της ΚΕ» για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Πάνω από 6.500 φύλλα του «Ρ» διακινήθηκαν από τις κομματικές οργανώσεις και χιλιάδες ακόμα φύλλα της εφημερίδας μας από τα περίπτερα.

Οι εξορμήσεις με το «Ρ» στελεχών, μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, απλώθηκαν στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας, βρίσκοντας γόνιμο έδαφος, για ν' αρχίσει η προσυνεδριακή συζήτηση, ο διάλογος του ΚΚΕ με τους εργάτες, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Η πρώτη μέρα αυτής της ενημερωτικής και, ταυτόχρονα, διαλογικής δουλιάς - που θα συνεχιστεί, βεβαίως, με πολλές και διάφορες μορφές μέχρι τις μέρες του Συνεδρίου - έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές της Θεσσαλίας να ανοιχτούν στο λαό της περιοχής, να πάρουν «οσμή» από τη λαϊκή ανησυχία για το παρόν και «γύρη» από τη λαϊκή ελπίδα για το μέλλον.

Οπως τονίζει στο «Ρ» ο Θωμάς Βασιλείου , μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, «η εξόρμηση για το "Ριζοσπάστη" με τις "Θέσεις", που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα, μας θύμισε τις παλιές καλές μέρες. Τα γραφεία της ΝΕ ήταν ασφυκτικά γεμάτα από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η συμμετοχή των κομμουνιστών της Λάρισας σ' αυτή την εξόρμηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σε αριθμό ατόμων, αλλά και σε ενθουσιασμό. Κι αυτό είχε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα να "φύγουν" πάνω από 3.000 φύλλα του "Ρ". Για να γίνει, όμως, με επιτυχία η εξόρμηση είχε προηγηθεί καλή προετοιμασία των οργανώσεων, συγκεκριμένος καταμερισμός δουλιάς, ανά συνοικία στην πόλη, ανά χωριό στην ύπαιθρο. Κι αυτή η επιτυχία, εκτός των άλλων, έδειξε πόσο μεγάλα περιθώρια υπάρχουν για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ρ".

Η ανταπόκριση του κόσμου στην εξόρμηση δείχνει τις βαθιές ρίζες που έχει το ΚΚΕ με το λαό της περιοχής μας. Χρειάζεται, όμως, ακόμα πολλή δουλιά από τους κομμουνιστές, ώστε αυτή η αναγνώριση να πάρει πιο πρακτικές μορφές, με την ένταξη στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη συμμετοχή στους αγώνες του, αλλά και με την πολιτική και οργανωτική ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ο Μιχάλης Τσιώνας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει: «Η πρώτη μέρα της εξόρμησης για τη διάδοση των "Θέσεων" πέτυχε στη Μαγνησία, καθώς τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ήρθαν σ' επαφή με πολύ κόσμο και βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για το τι λέει, τι προτείνει, τι ζητά και τι προσφέρει το ΚΚΕ. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του λαού της περιοχής, με περισσότερο ακόμα ζήλο και ενθουσιασμό. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να ενεργοποιούμε το σύνολο της οργάνωσης, αλλά και φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την επιτυχία αυτού του σκοπού».

Ο Τάκης Λιατίφης, γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του Κόμματος, επισημαίνει: «Ο στόχος που είχαμε θέσει για τη μέρα της εξόρμησης επιτεύχτηκε. Βεβαίως, πρέπει και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό. Πρέπει και θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία κάθε είδους εκδήλωσης που θα διοργανώσουμε στο διάστημα, μέχρι το Συνέδριο για την ενημέρωση του λαού της περιοχής μας, σχετικά με τις Θέσεις του ΚΚΕ και το άνοιγμα ενός πλατιού, ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου του Κόμματος με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους. Γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας έχουν εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές κι αποδέχονται τις πολιτικές θέσεις μας, αλλά αυτό δε φτάνει. Μ' αφορμή το καθήκον μας για τη διάδοση των "Θέσεων", θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το λαό της περιοχής μας, καλώντας όλους να συμμετάσχουν στους αγώνες του ταξικού αγωνιστικού κινήματος, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το ΚΚΕ. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σε οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της δουλιάς μας».

Ο Φάνης Πρεμέτης , γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, τονίζει: «Μ' αφορμή την εξόρμηση με το "Ρ", για τη διάδοση των "Θέσεων" η οργάνωσή μας, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, ανοίχτηκαν στο λαό της περιοχής, συζήτησαν με χιλιάδες Τρικαλινούς πολίτες - εργαζόμενους των πόλεων, αγρότες των χωριών, νέους και συνταξιούχους. Θα συνεχίσουμε τη δουλιά προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης, αλλά και του διαλόγου με το λαό, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ