Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαρτοπόλεμος στον απόηχο της «διαπλοκής»

Στον απόηχο της συζήτησης για τη λεγόμενη διαπλοκή, η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα και του βουλευτή του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνη, με αφορμή την υπόθεση εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού TV Magic από τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη. Ο Δ. Ρέππας μίλησε για «πολιτική χυδαιότητα», ο δε Π. Λαφαζάνης για «αλαζονική εξουσία» και εμπλοκή του υπουργείου Τύπου στην υπόθεση, ενώ σιγή τηρείται από την πλευρά του Σ. Κόκκαλη.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση ξεκίνησε, όταν ο Π. Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, υποστήριξε ότι το υπουργείο Τύπου συνέστησε στον όμιλο του Σ. Κόκκαλη τρόπους για να παρακάμψει τις απαγορευτικές διατάξεις του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορά στις σχέσεις ιδιοκτητών ΜΜΕ και προμηθευτών του Δημοσίου. Οπως επισήμανε, στο πρακτικό μεταβίβασης του 99,7% των μετοχών της εταιρίας «Magic Πειραιά - Ραδιοτηλεοπτική Προβολή ΑΕ», δεν εμφανίζεται το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη, αλλά τέσσερις εταιρίες holding με έδρα το Λουξεμβούργο. Ακολούθησε, την Κυριακή, η αντίδραση του υπουργείου Τύπου, το οποίο, σε ανακοίνωση, υποστήριξε ότι ο Π. Λαφαζάνης «εμφάνισε σκοπίμως ένα υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο απευθύνεται προς όλους (και τους 153) τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, ως μεροληπτική ενέργεια υπέρ κάποιου συγκεκριμένου σταθμού».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΝ, σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα των αιτιάσεών του κατά του επιχειρηματία κ. Κόκκαλη και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του τηλεοπτικού δικτύου TV Magic, είχε υποστηρίξει ότι η Γενική Συνέλευση του TV Magic, «κατόπιν διεξοδικής συζήτησης επί του θέματος, βάσει των σχετικών παρατηρήσεων, στις οποίες προέβη η αρμόδια εποπτεύουσα υπηρεσία του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα και παμψηφεί την τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της εταιρίας, προκειμένου να εναρμονιστεί πλήρως με τις προβλέψεις του ν. 2328/1995».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ