Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Οργωσαν» με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» τις πόλεις και τα χωριά

Το σύνθημα είχε δοθεί: Ο «Ριζοσπάστης» της περασμένης Κυριακής έπρεπε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια. Να διαβαστεί από τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, από τους νέους, από κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Το σύνθημα δόθηκε, και με αυτό στο μυαλό τους χιλιάδες μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, πλαισιωμένα και από φίλους του Κόμματος, ξεχύθηκαν από άκρη σε άκρη της χώρας για να το κάνουν πράξη. Επικεφαλής σ' αυτή τη μάχη βρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη της Γραμματείας, τα άλλα μέλη της ΚΕ, τα στελέχη των Επιτροπών Περιοχών και των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος.

Γνωρίζοντας ότι για να σπάσει το τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης, που χτίζουν γύρω από το ΚΚΕ τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρέπει οι ίδιοι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, δεν πτοήθηκαν από την κούραση ή από τη ζέστη που συνάντησαν στο διάβα τους. Πάσχισαν για να φτάσει σε όσα χέρια γίνεται περισσότερα ο «Ριζοσπάστης», να ξεπεραστούν όλα τα προηγούμενα πλάνα και κύρια να διαβαστούν απ' όσους γίνεται περισσότερο οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επερχόμενο Συνέδριο.

Το μεσημέρι βρήκε τους υπεύθυνους να κάνουν τον πρώτο λογαριασμό. Θα ακολουθούσε και δεύτερος, μετά από την απογευματινή «βόλτα», ενώ πάρα πολλές Οργανώσεις είχαν προγραμματίσει εξόρμηση και τη Δευτέρα στους χώρους δουλιάς. Η αισιοδοξία όμως για την υπερκάλυψη των πλάνων δεν κρυβόταν, ούτε άλλωστε χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια γι' αυτό. Τα αποτελέσματα, άλλωστε, της πρωινής πανεξόρμησης μίλαγαν, ήδη, για τη μεγαλύτερη εξόρμηση της τελευταίας δεκαετίας. Μια καλή, δηλαδή, αρχή των κομμουνιστών στην πορεία για το Συνέδριο, που όμως τους χρεώνει, μας χρεώνει όλους μας, με την απαιτούμενη ανάλογη συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ