Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη

Το στέκι στην Τούμπα έτοιμο για να υποδεχτεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους
Το στέκι στην Τούμπα έτοιμο για να υποδεχτεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους
«Ζούμε μια μέρα που δεν είναι σαν τις άλλες. Μας φαίνεται σα να 'μαστε νεότεροι, γιατί μοιράζουμε την εφημερίδα με τις Θέσεις του Κόμματος για την πορεία του στα επόμενα χρόνια». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Χ. Γιώση, έναν από τους εκατοντάδες Κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης, τους ασυμβίβαστους αγωνιστές που παρά τα χρόνια να τους βαραίνουν στην πλάτη, το πρωί της Κυριακής πήραν παραμάσχαλα το «Ριζοσπάστη» και βγήκαν να οργώσουν τις πόλεις και τα χωριά, για να πάνε τις Θέσεις του Κόμματος σε κάθε σπίτι.

Από νωρίς το πρωί, οι εφημερίδες έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της ΚΟΘ. Στόχος της Οργάνωσης η διακίνηση της εφημερίδας με τις θέσεις του Συνεδρίου, να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, υπάλληλους, νέους και νέες.

Οι Αχτιδικές Οργανώσεις και οι ΚΟΒ είχαν σχεδιάσει τη δουλιά μέρες πριν και το πρωί της Κυριακής ήταν πανέτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της διάδοσης. Στην Ανω Πόλη, όπου κάθε Κυριακή γίνεται μόνιμα διακίνηση της εφημερίδας, το πλάνο διπλασιάστηκε. «Διπλασιάσαμε το στόχο μας. Φιλοδοξούμε με την πρώτη εξόρμηση να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή. Μια συνοικία με παράδοση στην Αριστερά και νεολαία που αγκαλιάζει το ΚΚΕ, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του. Μαζικά σε κάθε σπίτι, στα καφενεία, στα στέκια της περιοχής, θα απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους», είπε λίγο πριν ξεκινήσουν τα συνεργεία, η Γραμματέας της ΚΟΒ Ανω Πόλης Α. Γκούμα.

Με ενθουσιασμό και ορμή ρίχτηκαν στη μάχη και τα κομματικά μέλη της Τούμπας.

Το ραντεβού συνάντησης δόθηκε στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα. «Σκοπός δεν είναι μόνο η διάδοση του «Ρ», αλλά και η μελέτη των Θέσεων και με έναν προγραμματισμό που έχει κάνει θα προσπαθήσει με οπαδούς, φίλους και κομματικά μέλη, να φέρει τις θέσεις του Κόμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, που χρειάζεται τη φωνή του Κόμματος, τη στήριξη και τους αγώνες του», δήλωσε ο Α. Παπαδόπουλος, Γραμματέας της ΚΟΒ Κ. Τούμπας.

Στην Καλαμαριά τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΚΟ, συγκρότησαν συνεργεία για τη διακίνηση με στόχο να καλυφθεί κάθε δρόμος του δεύτερου σε μέγεθος δήμου της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των φύλλων ήταν τριπλάσιος από το συνηθισμένο, παρ' όλα αυτά γύρω στις 11 το πρωί τα φύλλα που ήταν προς διάθεση είχαν εξαντληθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ριζοσπάστη πήραμε;»(2023-09-23 00:00:00.0)
Στη μάχη για να ανέβει η ιδεολογική και πολιτική θωράκιση των μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος(2021-05-22 00:00:00.0)
Στο «πόδι» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα(2021-02-02 00:00:00.0)
Με όπλο την άμιλλα για την αύξηση της κυκλοφορίας(2020-03-14 00:00:00.0)
«Ριζοσπάστης»: Οργανικό στοιχείο της καθοδηγητικής δουλειάς και της δράσης των κομμουνιστών(2020-02-22 00:00:00.0)
Τρίμηνη άμιλλα για την αποφασιστική αύξηση της διακίνησης του «Ριζοσπάστη»(2018-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ