Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«Ταξίδι στο Darjeeling», του Γουές Αντερσον.

Ενα ταξίδι στην Ινδία, στη χώρα με τις «πανάρχαιες θεότητες» και τη «βαθιά φιλοσοφία», λέει ο Αμερικανός σκηνοθέτης, βοηθάει στην αυτογνωσία του ανήσυχου και πελαγωμένου δυτικού ανθρώπου!

Θα συμφωνούσα με τον Αντερσον, αν δε θα υπήρχε και η άλλη Ινδία! Αυτή της φτώχειας, της πείνας, της ανεργίας. Αυτής που κατέγραψε το, έστω και άτολμο, ντοκιμαντέρ του Στάγκου! Οταν υπάρχει αυτή η Ινδία, κύριε Αντερσον, είναι ιεροσυλία και ύβρις το φολκλόρ, η μητέρα Τερέζα και οι τρεις «μαντράχαλοι» (αλλά καλοί ηθοποιοί), που περιφέρεις από τρένο σε τρένο και από αξιοθέατο σε αξιοθέατο!

Παίζουν: Εϊντριεν Μπρόντι, Τζέισον Σουόρτσμαν, Οουεν Ουίλσον.

«Πάνω απ' όλα ο Ερωτας», του Ρόμπερτ Μπέντον.

Αλλη μια «θρησκευτική» και καλών προθέσεων ταινία. Με καλούς ανθρώπους (Μόργκαν Φρίμαν). Με διδακτικό περιεχόμενο: Ο έρωτας είναι μπαγάσας! Εμφανίζεται με χιλιάδες όψεις! Οπως, όμως, και να εμφανίζεται είναι όμορφος! Φτάνει οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι και ώριμοι να τον δεχτούν!

Τώρα πώς γίνεται κανείς ώριμος είναι θέμα για άλλη ταινία! Εδώ βάζει το χέρι του ο καθηγητής Φιλοσοφίας (Μόργκαν Φρίμαν) και τα πράγματα τελειώνουν όλα καλά (σημειώθηκε μόνο μια απώλεια και αυτή από άλλες αιτίες)!

Δεν έχω τίποτα με τις «απλοϊκές» ταινίες! Πολλές φορές με συγκινούν κιόλας! Ομως, θεωρώ χάσιμο χρόνου να τις παρακολουθώ! Στο ίδιο διάστημα μπορώ να κάνω άλλα, πιο χρήσιμα πράγματα!

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Γκρεγκ Κινίαρ, Ράντα Μίτσελ, Σέλμα Μπλερ, Τζέιν Αλεξάντερ.

Παίζεται, επίσης, και το «Cloverfield», του Ματ Ριβς, όμως δεν πρέπει να το μετρήσετε! Πρόκειται για μια ακόμα ταινία τρόμου, η οποία, μάλιστα, δεν έχει ούτε τρόμο! Εχει, απλώς, μια ομάδα παιδιά και κάποιες εκατοντάδες κομπάρσους που τρέχουν πέρα δώθε φωνάζοντας «να το τέρας» και αυτό πουθενά! Πότε - πότε σκάει μύτη ένα ψεύτικο πράμα, κάτι σαν τέρας, που κανείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να του δώσει σημασία!

Παίζουν: Μάικλ Σταλ - Ντέιβιντ, Λίζι Κάπλαν, Τζέσικα Λούκας, Τ. Τζ. Μίλερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ