Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αρνούνται κάθε σχέση...

Με επίδειξη αδιαφορίας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις καταγγελίες αναφορικά με τις «μίζες» που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη «Ζήμενς» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Η ΝΔ ως κόμμα θεωρεί ότι δεν την αγγίζουν οι καταγγελίες, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάμειξης ορισμένων στελεχών, αλλά περιμένει, ως συνήθως, πιο συγκεκριμένα στοιχεία. «Τα οικονομικά των κομμάτων, εδώ και αρκετά χρόνια, διέπονται από συγκεκριμένους νόμους και είναι διαφανή. Εν πάση περιπτώσει, οφείλουν να είναι διαφανή. Της ΝΔ είναι», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, όταν κλήθηκε χτες να σχολιάσει τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, παραπέμποντας στα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Στην Ερώτηση αν οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «υπάρχει μια έρευνα η οποία γίνεται και γίνεται νομίζω όχι μόνο στην Ελλάδα. Εάν υπάρξει οποιοδήποτε στοιχείο, να πάρω θέση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία «Siemens» έδωσε «μίζες» που κατέληξαν στα κομματικά ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αναγραφόμενα γι' αυτή την υπόθεση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η «πληροφόρηση» του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση «προέρχεται από τα δημοσιεύματα στον Τύπο αυτών των ημερών» και ανέφερε ότι η θέση του «σε αυτή ειδικά την ιστορία της "Siemens" ήταν και παραμένει ίδια και αμετακίνητη: Να έρθουν όλα στο φως». O Γ. Ραγκούσης συγχρόνως υποστήριξε ότι «οι οικονομικοί πόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι φανεροί» και «προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, απ' την κρατική χρηματοδότηση και από τις οικονομικές εξορμήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται».

Πάντως, ο Γ. Ραγκούσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ «εάν κάποιο στέλεχός του μεμονωμένα αποδειχθεί από τη διαδικασία ότι έχει εισπράξει τέτοια χρήματα», δήλωσε: «Είναι αυτονόητη η απάντηση και έχει κατά καιρούς διατυπωθεί και παραμένει. Δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ