Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9988

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος αλλάζει πραγματικά τους συσχετισμούς
  • Για να έχει αποτέλεσμα ο απεγκλωβισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, πρέπει να χτυπηθεί και η πολιτική που εκφράζει ο δικομματισμός, δηλαδή η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Πρέπει να αναπτυχθεί αποφασιστικά το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Εκεί αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων, εκεί οικοδομείται η προοπτική υπέρ του λαού, εκεί παρεμποδίζονται τα κυβερνητικά μέτρα που καρατομούν λαϊκά δικαιώματα.

ΣΕΛ.  3

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της εργοδοσίας και την πολιτική της

Αυτό που σήμερα αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι η πολιτικοποίηση της πάλης

Η δυσοσμία που αναδίνουν τα σκάνδαλα και η διαπλοκή μεταξύ του κεφαλαίου, των κομμάτων και των μηχανισμών της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής αναδεικνύουν το βαθιά αντιδραστικό πρόσωπο ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, παράγει ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια.

Απάντηση στην κλιμακούμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου είναι η ένταση των ταξικών αγώνων με κατεύθυνση και στόχο τη ρήξη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και την πολιτική που τα υπηρετεί. Σ' αυτή την κατεύθυνση και μπροστά στην απεργία στις 13 του Φλεβάρη, το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, κερδίζοντας έδαφος στη συνείδηση των εργαζομένων, στη δύσκολη αναμέτρηση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους.

Αυτό που σήμερα αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι η πολιτικοποίηση της πάλης. Ο μαζικός απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από την πολιτική και την ιδεολογία της πλουτοκρατίας, η ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα, η ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  12  -  13

«ΚΥΜΑ» ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Εντείνεται η τρομοκράτηση των προσφύγων

Τον καταυλισμό της ντροπής, στον οποίο διαμένουν οι Αφγανοί πρόσφυγες, επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ και συζήτησε μαζί τους.

Νέο τελεσίγραφο, που - σύμφωνα με πληροφορίες - δίνει διορία 30 ημερών για να ...εξαφανιστούν από την Ελλάδα.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση. Ζητά να δοθεί πολιτικό άσυλο σε όσους επιθυμούν, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα και άδεια παραμονής, αλλά και να δημιουργηθεί σύγχρονος χώρος υποδοχής.


ΣΕΛ.  21

ΠΑΙΔΕΙΑ
Οδηγίες για διαφοροποιημένα σχολεία

Με στόχο το συντονισμό όλων των μηχανισμών της εκπαίδευσης ώστε να προσαρμοστούν τα σχολεία αποτελεσματικότερα στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, έγινε χτες στο υπουργείο Παιδείας η 1η ημερίδα στελεχών των πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Επίσκεψη στην πυρόπληκτη Ηλεία

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη αλληλεγγύης στην πυρόπληκτη περιοχή της Αγίας Αννας στην Ηλεία από εκπροσώπους του λαϊκού και του συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Χριστόφια, ΓΓ του ΑΚΕΛ.


ΣΕΛ.  11
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ασφυκτικές πιέσεις στο λαό της Σερβίας

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών προώθησαν απόφαση για δημιουργία και αποστολή ευρωπαϊκής «ειρηνευτικής» δύναμης, που θα εγγυηθεί την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου. Συμμέτοχος στους εκβιασμούς και η ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συντονισμός για την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων

Στην αιχμή των αναδιαρθρώσεων φαίνεται ότι είναι η διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα και από τον «Καποδίστρια 2».


ΣΕΛ.  19
Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο Αρχιεπίσκοπος

Εχασε τη μάχη για τη ζωή χτες, στις 5.15 το πρωί, μετά από 8μηνη μάχη με τον καρκίνο, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ