Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκανε πίσω ο Βενιζέλος

Την απόφασή του να μην προχωρήσει στη συγκρότηση «ομίλου προβληματισμού» ανακοίνωσε χτες ο Ευαγ. Βενιζέλος επικαλούμενος την «ενότητα και την ομοψυχία» του ΠΑΣΟΚ. Την κίνησή του έσπευσε να «χαιρετίσει» η Χαριλάου Τρικούπη και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του κορυφαίου στελέχους.

Μετά από τις έντονες εσωκομματικές διαμάχες, τις απειλές για διαγραφές και τα «τελεσίγραφα» του Γ. Παπανδρέου προς τον Ευαγ. Βενιζέλο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε χτες σε αναδίπλωση και με επιστολή του δήλωσε ότι αναλαμβάνει «και πάλι την πρωτοβουλία να εκτονωθεί η κατάσταση». Στο κείμενο της επιστολής του, ο Ευαγ. Βενιζέλος, προσπάθησε να εμφανίσει τη συγκρότηση του «ρεύματος» σαν πρωτοβουλία «πανεπιστημιακών» και «ενεργών πολιτών» που, όπως υποστηρίζει, «θέλουν να συνεισφέρουν στην ανανέωση των ιδεών της κεντροαριστεράς και γενικότερα του πολιτικού λόγου». Μάλιστα, χτες εμφανίστηκε να τους παρακαλεί «δημόσια να μην προχωρήσουν στη δημιουργία ομίλου που κάποιοι θέλουν να τον εμπλέξουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ»...

Ο Ευαγ. Βενιζέλος δεν απέφυγε βέβαια να αφήσει αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου και τη δήλωσή του, που όπως αναφέρει την έκανε «στο όνομα της ενότητας και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσε να ανακόψει ένα οργανωμένο κύμα επιθέσεων κατά του δήθεν εσωτερικού εχθρού, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται η εσωστρέφεια την ώρα που ο λαός χρειάζεται μια ανάσα, έναν πολιτικό λόγο υπέρβασης που να δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον».

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, σχετική με την κίνηση Βενιζέλου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να μην προχωρήσει στην ίδρυση ενός ομίλου, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ερωτηματικά για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, όπως με ειλικρίνεια συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ