Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «σωστό» και το «λάθος»

Από όσα είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην προχτεσινή εκδήλωση των μεγαλοεπιχειρηματιών - που οργάνωσε η ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) προς τιμήν του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας - ξεχωρίσαμε μία εκτίμηση και μία δέσμευση.

Απευθυνόμενος στο εκλεκτό ακροατήριο των μεγαλοεπιχειρηματιών - που παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του ΕΒΕΑ - ο Κ. Καραμανλής:

Πρώτον, διατύπωσε δημόσια την εκτίμηση πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο». Αν και ο πρωθυπουργός απέφυγε να εξηγήσει τα κριτήρια που χρησιμοποίησε προκειμένου να αποφανθεί ότι η οικονομία «βρίσκεται στο σωστό δρόμο», τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Το γεγονός ότι, για πολλοστή χρονιά, συνεχίζεται η προκλητική κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η οικονομία πάει καλά, αλλά μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται με διψήφια ή και τριψήφια ποσοστά. Αντίθετα, η προσπάθεια των εργαζομένων να αντιμετωπίσουν την υπονόμευσης της αγοραστικής τους δύναμης και της υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου με δανεικά από τις τράπεζες, μαρτυρά πως η οικονομία - δηλαδή η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική - είναι σε λάθος δρόμο.

Δεύτερον, ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση, πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει και το 2008 τις αντιδραστικές για το λαό «μεταρρυθμίσεις», διατυπώνοντας τον ισχυρισμό πως οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις «αποδεδειγμένα παράγουν όφελος για την οικονομία και για την κοινωνία». Είναι ηλίου φαεινότερον, πως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, μπερδεύει σκόπιμα το «κοινωνικό όφελος» με την κερδοσκοπική ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μεγιστοποίηση των κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο με την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ