Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9969

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση

Η ανταπόκριση του λαού να ενισχύσει οικονομικά το ΚΚΕ, επιβεβαιώνει τη διεύρυνση του κύρους και της επιρροής του. Κριτήριο για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι η κάλυψη και υπερκάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί από το σύνολο των ΚΟΒ, από όλα τα μέλη και τα στελέχη κάθε Οργάνωσης, δείκτες που συνδέονται άμεσα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του.


ΣΕΛ.  2

Στο επίκεντρο η δράση ενάντια στις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Η Συνάντηση φιλοξενείται από το ΚΚΕ και συμμετέχουν 14 κόμματα των χωρών της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, μεγάλο μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τους Γενικούς Γραμματείς

Πραγματοποιείται σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που φιλοξενείται από το ΚΚΕ. Θέμα της Συνάντησης: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και τα καθήκοντα του Κομμουνιστικού και Αντιιμπεριαλιστικού Κινήματος».


ΣΕΛ.  3  -  5

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις στα χέρια των πολυεθνικών

Η ιδιωτικοποίηση είναι συνώνυμη της υπερκερδοφορίας των πολυεθνικών ομίλων, της συρρίκνωσης της παραγωγής και του προσωπικού, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της λεηλασίας σε βάρος της περιουσίας που χτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού (φωτογραφία από το Ναυπηγείο της Σύρου).


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο «Οδηγητής» ξανά στα περίπτερα!

Από το ερχόμενο Σάββατο, 12 Γενάρη, η εφημερίδα της ΚΝΕ, ο «Οδηγητής», θα ξανακυκλοφορήσει και πάλι αυτοτελώς στα περίπτερα όλης της χώρας, ενώ, βέβαια, θα συνεχίσει να διακινείται και από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Στόχος, μετά από 8 περίπου χρόνια κοινής κυκλοφορίας με τον «Ριζοσπάστη», ως ένθετο, είναι να γίνει η διακίνηση του «Οδηγητή» ένα ακόμα εργαλείο για την ισχυροποίηση των δεσμών της Οργάνωσης με τη νέα γενιά.


ΣΕΛ.  8

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως 6η δόση.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους εκπροσώπους των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που συμμετέχουν στη Συνάντηση που διοργανώνει το ΚΚΕ, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, σήμερα Σάββατο 5 Γενάρη, και ώρα 13.00.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Με αιτήματα τις σύγχρονες ανάγκες μας

Μπροστά στα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, ακόμα πιο επιτακτικά, με ευθύνη και αποφασιστικότητα, να καθορίσουν τη στάση τους, στη βάση των δικών τους, πραγματικών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Ερμαιο του κέρδους το περιβάλλον

Περιβάλλον ανθρώπινο και καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασύμβατα πράγματα. Στο «παιχνίδι» της κερδοφορίας και χιλιάδες λεγόμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις».


ΣΕΛ.  24   -   25
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Μιλά στο Ριζοσπάστη ο Αλφρεντ Ρούμπιξ, Προέδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας


ΣΕΛ.  22   -   23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ