Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για τη στρατηγική του κεφαλαίου και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος

Στις 10 και 11 Γενάρη, στις Βρυξέλλες

Πάνω από 20 Οργανώσεις Νεολαίας και Φοιτητικές Ενώσεις θα συμμετάσχουν με αντιπροσώπους τους στο Διεθνές Σεμινάριο κομμουνιστικών, αντιιμπεριαλιστικών και προοδευτικών νεολαιίστικων οργανώσεων για την ανώτατη εκπαίδευση, που πραγματοποιεί η ΚΝΕ, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 10 Γενάρη και την Παρασκευή 11 Γενάρη.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δυο θεματικές ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες την πρώτη και τη δεύτερη μέρα αντίστοιχα. Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τον τίτλο: «Αναλύοντας τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ στην ανώτατη εκπαίδευση της Ευρώπης και τις συνέπειές της στα πανεπιστήμια στις χώρες μας». Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις απόψεις των οργανώσεών τους σχετικά με τις πολιτικές στην ανώτατη εκπαίδευση που προωθεί η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τις επιπτώσεις των πολιτικών αυτών στις χώρες τους.

Η θεματική ενότητα της δεύτερης μέρας έχει τίτλο: «Μεταφέρουμε την πείρα από τους αγώνες μας, συζητούμε για την ανάγκη ενός ισχυρού φοιτητικού κινήματος, για τα αιτήματά μας». Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τις τρέχουσες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, δράσεις και αγώνες στα πανεπιστήμια, καθώς και με τα αιτήματα που προβάλλουν φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί και με στόχους για το άμεσο μέλλον. Ακόμα, θα συζητήσουν για την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα και το ρόλο του εργατικού κινήματος στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ