Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος εορτασμός

Το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων ανοίγει σήμερα τις πύλες του, για τον τριήμερο εορτασμό της 34ης επετείου της εξέγερσης. Ο χώρος θα εκκενωθεί το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, στις 2 θα γίνει η εκδήλωση της Πρυτανείας και στις 4 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιούνται ομιλίες, συζητήσεις, δρώμενα, ενώ λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, ανάμεσά τους η έκθεση φωτογραφίας της «Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδας» (αίθουσα 12 του κτιρίου Γκίνη) και της ΚΝΕ (αίθουσα 13 του κτιρίου Γκίνη).

Αντίσταση κατά της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης

Με τη διακήρυξή της η επιτροπή φορέων για το γιορτασμό σημειώνει ότι παραμένουν επίκαιρα τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία» και «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

«34 χρόνια μετά - σημειώνει- και ο πιο βάρβαρος ιμπεριαλισμός της Νέας Τάξης πραγμάτων εξαπολύει ανηλεείς πολέμους εναντίον λαών και χωρών που βρίσκονται στους δρόμους των στρατηγικών τους συμφερόντων, για τον έλεγχο των πρώτων υλών, της ενέργειας και των αγορών». «Η Παιδεία - συνεχίζει - παραδίνεται στα ιδιωτικά συμφέροντα με την προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων που πουλούν τη γνώση, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες απασχόλησης. Το εκπαιδευτικό κίνημα όλων των βαθμίδων αγωνίζεται για δημόσια, δωρεάν και ενιαία εκπαίδευση, για να μην περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η προσπάθεια ισοτίμησης των Πανεπιστημίων με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και η κατάργηση της μονιμότητας, για να μην περάσουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις της EE, όπως της Μπολόνια και άλλες, οι οποίες όπου εφαρμόζονται έχουν αρνητικές συνέπειες, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών, για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί ο νέος νόμος πλαίσιο των ΑΕΙ, να αποτραπεί η εισβολή του κεφαλαίου στην επιστημονική έρευνα. Υπερασπίζεται το άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ως λαϊκή κατάκτηση, αρνείται να συναινέσει και αντιπαλεύει την προωθούμενη κατάργησή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ