Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής στη Λεωφόρο

Ο δεύτερος ΠΑΟ υποδέχεται την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Γερή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ατρόμητο και Αρη

Δύσκολο έργο στο Περιστέρι έχει ο Αρης του Μπάγεβιτς

Sportidea

Δύσκολο έργο στο Περιστέρι έχει ο Αρης του Μπάγεβιτς
Το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ «κλέβει» την παράσταση στα πλαίσια της σημερινής 8ης αγωνιστικής του «πρωταθλήματος ΟΠΑΠ» στην Α' Εθνική. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ματς, όμως ας δούμε αναλυτικά την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά.

Κόντρα Ιβήρων στη Λεωφόρο

Το παιχνίδι που αναμφισβήτητα είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στη Λεωφόρο δυο προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Πρόκειται για τον Ζοζέ Πεσέιρο και τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ.

Ο Πορτογάλος κόουτς του «τριφυλλιού» αναφερόμενος στη μεγάλη κόντρα είπε: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι και εκτός από τη δύναμη και την τακτική, ενδεχομένως ρόλο θα παίξει και η τύχη. Η ΑΕΚ μπορεί να είναι σε κάπως χειρότερη κατάσταση, λόγω της ήττας από τον Ηρακλή, αλλά και για το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι πάντα ένας σπουδαίος αντίπαλος. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, και για να την περάσουμε πρέπει να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε το τρίποντο».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ενωσης Ισπανός Φερέρ επισήμανε: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αποτυχία με τον Ηρακλή ίσως μας κάνει καλό και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο για να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Ντέρμπι και στο Περιστέρι

Δυνατή συνάντηση αναμένεται να γίνει και στο γήπεδο του Ατρομήτου, όπου οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχτούν τον Αρη που μαζί μοιράζονται την τέταρτη θέση του πίνακα. Ο προπονητής των γηπεδούχων Γκιγιέρμο Ογιος θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα που έχτισε την καριέρα του στην Ελλάδα. Τα συναισθήματα είναι έντονα: «Στον Αρη έδειξα τι αξίζω και ασφαλώς έχω τις καλύτερες εντυπώσεις κυρίως από τον κόσμο που με αγάπησε. Ομως είμαι επαγγελματίας προπονητής και θα προσπαθήσω με τον Ατρόμητο να πάρω τη νίκη και να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Σέβομαι τον αντίπαλο, όμως σε καμία περίπτωση και κυρίως στην έδρα μας δεν πρέπει να τον φοβηθούμε».

Το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ κλέβει σήμερα την παράσταση

Eurokinissi

Το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ κλέβει σήμερα την παράσταση
Στο στρατόπεδο του Αρη διάχυτη είναι η αισιοδοξία για ένα καλό αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Ο τεχνικός ηγέτης τον «κιτρινόμαυρων» Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε: «Γνωρίζουμε τις κακοτοπιές του αγώνα. Ο αντίπαλος είναι γερός στην έδρα του και πρέπει να βρούμε το κουμπί του, ώστε να φύγουμε με συγκομιδή βαθμών. Θέλουμε καλό ρυθμό και αυτοσυγκέντρωση για να πάμε καλά. Οι παίκτες μου είναι σε καλή κατάσταση και τους έχω εμπιστοσύνη».

Τα υπόλοιπα ματς

Στη Νέα Σμύρνη ο φορμαρισμένος Πανιώνιος θα φιλοξενήσει την Ξάνθη. Ο Γερμανός κόουτς των «κυανέρυθρων» Εντβαν Λίνεν δηλώνει: «Η Σκόντα είναι μια αξιόλογη ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. Είναι χρόνια στην κατηγορία, έχει σταθερά καλή πορεία και μπορεί να μας κάνει τη ζημιά. Πάντως, αν παίξουμε όπως ξέρουμε, πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση».

Από τη μεριά της Ξάνθης ο προπονητής Νίκος Κεχαγιάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα στη Λάρισα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τις καλές παρουσίες. Εχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, όμως πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε».

Στο «Καυταντζόγλειο» ο Ηρακλής με... προίκα τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, επιδιώκει μιαν ακόμη νίκη απέναντι στη Λάρισα που «ψάχνεται» ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστηρίζει: «Αν θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που μας έχουν ανεβάσει στον βαθμολογικό πίνακα, πρέπει να κερδίσουμε και την ΑΕΛ. Το πιστεύουμε και το μπορούμε».

Οσον αφορά τη Λάρισα, ο Γιώργος Δώνης δίνει το στίγμα: «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια νίκη που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα απέναντι στον Ηρακλή και ας παίζουμε εκτός έδρας».

Τη Λάρισα υποδέχεται ο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Τη Λάρισα υποδέχεται ο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη
Στο «Παγκρήτιο» ο ΟΦΗ θα κοντραριστεί με τον ουραγό Λεβαδειακό. Τόσο ο τεχνικός των Κρητικών Μάουερ όσο και ο συνάδελφός του των Βοιωτών Βασίλεφ τόνισαν ότι η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να ανακάμψουν αγωνιστικά. Ομως ένας κερδίζει. Υπάρχει και η ισοπαλία.

Τέλος, στη Βέροια έχουμε μακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Καλαμαριά. Ο Ντόστανιτς για τους γηπεδούχους τονίζει πως αυτά τα ματς πρέπει να κερδίζονται εντός έδρας με αντίπαλο που έχει κοινούς στόχους. Ο Μάκης Κατσαβάκης πιστεύει ότι μπορεί ο Απόλλωνας να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Βέροια - Απόλλων Καλαμαριάς 15.00, ΟΦΗ - Λεβαδειακός 15.00, Ατρόμητος - Αρης 16.45 («Alpha»), Πανιώνιος - Skoda Ξάνθη 16.45 (S/S), Ηρακλής - Λάρισα 19.00 (S/S), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 19.00 (NET).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίδραση με νίκη στο ντέρμπι για τον ΠΑΟ(2021-01-12 00:00:00.0)
Στην Κρήτη τα σπουδαία(2005-03-20 00:00:00.0)
Εξοδος κινδύνου(2004-10-03 00:00:00.0)
Επικίνδυνες αποστολές(2004-02-22 00:00:00.0)
Επικίνδυνες αποστολές(2003-11-30 00:00:00.0)
Η σκέψη στο ντέρμπι(1997-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ