Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9927

Διεκδικούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ και την Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Ακραία φαινόμενα είναι η πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της αδιαφορίας για την αντιμετώπιση στοιχειωδών προβλημάτων, όπως οι ελλείψεις σε καθηγητές, αίθουσες διδασκαλίας, υλικοτεχνική υποδομή κλπ.

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, χτες στο δρόμο. Σε μια μεγάλη διαδήλωση. Για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Για ολόπλευρη μόρφωση. Για δουλιά με δικαιώματα. Για το σχολείο και το πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών. Γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κάνει λόγο για ακραίες επιλογές - έτσι χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις - από τις οποίες δοκιμάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ΚΚΕ, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, σημείωσε: «Συντηρητική είναι η πολιτική της κυβέρνησης, που κλείνει το δρόμο της μόρφωσης στα παιδιά των εργαζομένων, προωθώντας την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου. Συντήρηση είναι η υποταγή και ο συμβιβασμός. Οι κινητοποιήσεις των μαθητών είναι δίκαιες. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους, προσπερνώντας την τρομοκρατία (εισαγγελέων - διευθυντών) και τη συκοφαντία, αποφασίζοντας συλλογικά τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να είναι μαζί τους».


ΣΕΛ.  13   -   15


ΚΟΖΑΝΗ
Πάλη για ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξόρμηση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας.


ΣΕΛ.  6
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕυρωΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης πιλότων;

Την αλλαγή του χαρακτήρα της 120ής ΠΕΑ (Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος), που εδρεύει στη Μεσσηνία, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6
ΠΑΣΥ
Νέες κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, έχοντας ως αιχμή τις άμεσες διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων, ξεκινούν νέοι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ