Τρίτη 12 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Αντίδραση με νίκη στο ντέρμπι για τον ΠΑΟ

Δείχνοντας αντίδραση μετά τις τελευταίες ήττες σε πρωτάθλημα και Euroleague αλλά και τα εξωαγωνιστικά γεγονότα που υπήρξαν, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 80-75 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στην Basket League. Ετσι οι «πράσινοι» με απολογισμό 7 νίκες - 1 ήττα αλλά και δύο παιχνίδια λιγότερα πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας (πρακτικά δεύτεροι), αλλά κυρίως με τη νίκη επί της βασικής αντιπάλου στις εγχώριες υποχρεώσεις πήραν μια σημαντική ψυχολογική τόνωση ενόψει και των υποχρεώσεων στην Euroleague που ακολουθούν εντός της βδομάδας. Την ίδια στιγμή, στο θέμα του προπονητή οι πληροφορίες θέλουν τους «πράσινους» να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον άλλοτε παίκτη τους και νυν τεχνικό της Χάποελ Ιερουσαλήμ Οντεν Κάτας. Ωστόσο απομένουν σημαντικά διαδικαστικά ζητήματα προκειμένου να βρεθεί λύση με την ομάδα του και την Εθνική Ισραήλ, στην οποία είναι προπονητής.

Στο αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι οι «πράσινοι», υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού διδύμου των Χαραλαμπίδη - Γιαπλέ έφθασαν στη νίκη με κύρια συστατικά την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, τις περισσότερες λύσεις και τον χαρακτήρα τους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Από την άλλη, η ΑΕΚ, αν και λαβωμένη από σημαντικές απουσίες (Ζήσης. Σλότερ, Κατσίβελης), προσπάθησε για τη νίκη κυρίως με ξεσπάσματα στο παιχνίδι της, ωστόσο για μια ακόμη φορά στερήθηκε το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά. Παπαγιάννης (18 π., 13 ριμπ.) και Μήτογλου (17 π., 7 ριμπ.) ξεχώρισαν από τους νικητές ενώ από την ΑΕΚ ο Μορέιρα (21 π.).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη του Περιστερίου επί του Αρη με 84-71. Αλλα αποτελέσματα: Κολοσσός Ρόδου - Ιωνικός 94-74, ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 96-87, Προμηθέας - Ηρακλής 85-61.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Περιστέρι 18, Παναθηναϊκός (9 αγ.) 17, ΑΕΚ (9 αγ.) 16, Ηρακλής 16, ΠΑΟΚ (10 αγ.) 15, Κολοσσός Ρ. 15, Ιωνικός 15, Λαύριο (10 αγ.) 15, Μεσολόγγι 14, Αρης (10 αγ.) 13, Λάρισα 13, Προμηθέας (8 αγ.) 13. Δεν υπολογίζεται ο χτεσινοβραδινός αγώνας Λάρισας - Λαυρίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ