Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Η Ρωσία προηγείται στην Κρήτη

Νικητές στο «Μέγας Αλέξανδρος 2007» οι Γκούρεβιτς Γρίβας και Μιχαλτσίσιν

Σήμερα το πρωί παίζεται ο 2ος γύρος του Διασυλλογικού «Σπ. Μπίκος 2007». Σε πρώτο πλάνο (δεξιά) ο σκακιστικός παράγοντας και Υ.Μ. Σίδερης
Σήμερα το πρωί παίζεται ο 2ος γύρος του Διασυλλογικού «Σπ. Μπίκος 2007». Σε πρώτο πλάνο (δεξιά) ο σκακιστικός παράγοντας και Υ.Μ. Σίδερης
Η πρώτη σκακιστική δύναμη στον κόσμο, η Ρωσία είχε το προβάδισμα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων 2007 που έληξε την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά το 5 γύρο είχε ισάριθμες νίκες και κατάφερε να υπερισχύσει στο ντέρμπι με το Αζερμπαϊτζάν με το καθαρό σκορ 3,5 - 0,5. Αναλυτικά οι συναντήσεις ήταν: Μαμεντιάροβ (Αζερ.) - Σβίντλερ (Ρωσ.) 0-1. Μπρόζεβιτς (Ρωσ.) - Ρατζιάμποβ (Αζερ.) 1-0. Γκασίμοβ (Αζερ.) - Γκρίστσουκ (Ρωσ.) ισοπαλία. Αλεξέεβ (Ρωσ.) - Γκουσέινοβ (Αζερ.) 1-0.

Στις Γυναίκες, η Εθνική Πολωνίας μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ισχυρή ομάδα της Ρωσίας, παραμένει σταθερά στην 1η θέση. Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στο 1ο γύρο είχαν ΒΥΕ λόγω μη προσελεύσεως της ομάδας της Βοσνίας, στη συνέχεια νίκησαν καθαρά το Αζερμπαϊτζάν με 3-1, ενώ έχασαν από την Ολλανδία και τη Γεωργία. Πάντως, η κατάταξή της στην 8η θέση μετά το 5ο γύρο θεωρείται ικανοποιητική. Στην Εθνική Γυναικών αγωνίζονται: Ελενα Ντέμπο, Κατερίνα Φαχιρίδου, Μαρίνα Μακροπούλου, Βέρα Παπαδοπούλου.

Η Εθνική Αντρών με τους GM Κοτρωνιά, Μπανίκα, Χαλκιά, Παπαϊωάννου και Μαστροβασίλη Δ., ήταν στην 11η θέση μετά από δύο ήττες (2ο και 3ο γύρο από Ουγγαρία και Σουηδία) και δύο νίκες στο 4ο και 5ο γύρο επί του Μονακό και της Ιταλίας.

* Στο διεθνές Ράπιντ «Μέγας Αλέξανδρος 2007» νικητές αναδείχτηκαν ο GM Γκούρεβιτς, ο Ελληνας Στράτος Γρίβας και ο Σλοβένος Μιχαλτσίσιν με 7,5 και 6,5 β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ