Σε επικίνδυνους δρόμους οδηγεί η κυβέρνηση στέλνοντας σε σχολεία ομάδες δήθεν «αγανακτισμένων γονιών», ασφαλίτες, εισαγγελείς και διευθυντές, προκειμένου να ανακόψει το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών.
Σε Γυμνάσιο της Πετρούπολης, «αγανακτισμένοι» γονείς έκοψαν με κόφτη τις αλυσίδες της κατάληψης και συγχρόνως τραυμάτισαν και το δάχτυλο μαθήτριας. Ομάδα αγνώστων νεαρών πέταξε αυγά και νεράντζια έξω από σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στην Πετρούπολη, και το 'σκασαν όταν πήραν ειδοποίηση ότι έρχεται η Αστυνομία. Σε σχολείο του Χαϊδαρίου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον καταληψιών μαθητών, τραυματίζοντας μαθητή. Μετά την προσευχή σε Γυμνάσιο του Βύρωνα διαβάστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Σημίτη.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - η οποία ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 1999 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την καταστολή του μαθητικού κινήματος και παραμένει νόμος του ελληνικού κράτους και επί ΝΔ - αποτελεί και φέτος στοιχείο για τον εκβιασμό και εκφοβισμό των μαθητών.