Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονίζονται και συνεχίζουν

Τουλάχιστον 80 σχολεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στη συγκρότηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που έχει οριστεί για αύριο στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος). Για τις επόμενες μέρες οι μαθητές προσανατολίζονται στην ανάδειξη ζωντανών και αγωνιστικών μαθητικών συμβουλίων. Παράλληλα, συντονίζουν τα βήματά τους για την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, όπου μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές θα κάνουν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, στέλνοντας μήνυμα ότι «η τρομοκρατία θα σπάσει». Ο αγώνας για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία έχει δυναμική, προοπτική, ουσία και συνέχεια. Στηρίζεται και υποκινείται από τις πραγματικές ανάγκες, για τη «γνώση που δικαιούμαστε, τη ζωή που μας αξίζει».

Ηδη μια πρώτη απάντηση δόθηκε προχτές σε κάθε δήμο, κάθε γειτονιά. Με δεκάδες σχολεία να μπλοκάρουν δρόμους, να πορεύονται με παλμό, να καταθέτουν τα αιτήματα των τοπικών συντονιστικών τους σε γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Δήμους, ενώ χτες στην Αθήνα βρίσκονταν σε κατάληψη περίπου 200 Λύκεια.

Ενα είναι ξεκάθαρο. Πίσω από κάθε μορφή κινητοποίησης κρύβονται προβλήματα και αιτήματα. Για την παρεχόμενη «"μόρφωση" που μοιράζει χειροπέδες». Για το σχολείο που «μας κοιμίζει αντί να μας εξοπλίζει». «Μας εξοντώνει αντί να μας μορφώνει». «Κοστίζει σε χρήμα αντί να μας πλουτίζει σε γνώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ