Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ σε εργοδοσία και συμβιβασμένους συνδικαλιστές

Οι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα της «Εργοστασιακής Επιτροπής» είπαν ΟΧΙ στον τεμαχισμό του ναυπηγείου, στην επικύρωση της πώλησης του τμήματος τροχαίου υλικού και την απόλυση των 200 συναδέλφων τους και ταυτόχρονα καθαίρεσαν τους «μισθοφόρους» της εργοδοσίας στη διοίκηση του σωματείου «Τρίαινα»

Οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, στην υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και της διαφύλαξης των θέσεων εργασίας τους. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους, με μυστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι στη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία «Thyssen Kroup». Αποτίναξαν από το σβέρκο τους τη δυναστεία της συμβιβασμένης - πάντα ταγμένης με το πλευρό των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου «Τρίαινα» και με μεγάλη πλειοψηφία συμπαρατάχτηκαν με τις ταξικές δυνάμεις της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» συσπειρωμένης στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα της «Εργοστασιακής Επιτροπής», σε σύνολο ψηφισάντων 1.089, με ποσοστό 53%, είπαν ΟΧΙ στον τεμαχισμό του ναυπηγείου, στην επικύρωση της πώλησης του τμήματος τροχαίου υλικού και την απόλυση των 200 συναδέλφων τους. Ταυτόχρονα με το ΟΧΙ αυτό, οι εργαζόμενοι επικρότησαν την πρόταση μομφής εναντίον της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου και καθαίρεσαν τους «μισθοφόρους» της εργοδοσίας, δίνοντας ώθηση συνολικά στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ