Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9906

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτώβρη
  • Κοινές συγκεντρώσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε μια σειρά πόλεις. Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
  • Κινητοποιήσεις από χτες σε πανεπιστήμια για πλευρές του «νόμου - πλαίσιου».
  • Αρχισαν οι εξορμήσεις της ΚΝΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις ελλείψεις στα σχολεία.

ΣΕΛ.  12   -   14

ΔΙΠΛΟ «ΟΧΙ» σε ΕΕ - «ευρωσύνταγμα» - σε κάθε αντιλαϊκή Συνθήκη

Η τελική έγκριση για τη «νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη», θα γίνει στις 18 Οκτώβρη στη Λισαβόνα στην άτυπη σύνοδο των αρχηγών των κρατών - μελών της ΕΕ

  • Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη ότι όσο η ΕΕ ενώνεται, ομοσπονδοποιείται, τόσο θα δυναμώνει και θα ωφελεί τους λαούς. Το αντίθετο συμβαίνει. Οσο ενοποιείται, όσο δηλαδή περισσότερη ΕΕ, τόσο αντιλαϊκότερη.
  • Η ΕΕ από τη φύση και το χαρακτήρα της υλοποιεί την ίδια στρατηγική με τις ΗΠΑ, στον κοινωνικό τομέα, στις διεθνείς σχέσεις. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους δεν αφορούν τους λαούς αλλά τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Το αίτημα για δημοψήφισμα έχει αξία όταν επιδιώκεται να στηριχτούν οι λαοί για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους, με τη γραμμή της αντίστασης και της απειθαρχίας και όχι για επικύρωση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως στη γειτονική Ιταλία με την κοινωνική ασφάλιση.
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί υπέρ της Συνθήκης, και μάλιστα συμμετέχουν στην προπαγάνδα ότι η μη υιοθέτηση της Συνθήκης θα είναι ζημιά για την παραπέρα ενοποίηση της Ευρώπης, θέση απολύτως ταξική και απολύτως αντιλαϊκή.
  • Το θέμα είναι ότι την πολιτική της δήθεν ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού την πληρώνουν οι λαοί. Η κριτική του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΝ είναι αποπροσανατολιστική και επιζήμια για το κίνημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

ΣΕΛ.  8   -   9

Motion Team

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίδομα θέρμανσης στις λαϊκές οικογένειες

Την άμεση χορήγηση επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και την κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, ζητά το ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, με αφορμή την έναρξη της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο φέτος πωλείται σε τιμές υψηλότερες κατά 15% από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να μην αποδεχτούν τη ληστεία που γίνεται στο εισόδημά τους, μέσω των καυσίμων και να απορρίψουν συνολικά τον «ευρωμονόδρομο», την πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.


ΣΕΛ.  19


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ξεκινάει ο «διάλογος» απάτη

Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη ξεκινάει ο «διάλογος» της απάτης για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που απέστειλε χτες ο υπουργός Απασχόλησης στους «κοινωνικούς εταίρους».


ΣΕΛ.  16   -   17
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οργανωμένα διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει!

Η οργάνωση του κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Ευθύνονται κυβερνήσεις και νομαρχία

Οι ευθύνες, διαχρονικά, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της νομαρχίας, για την καταστροφή της Λίμνης Κορώνεια, αναδείχτηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  24
ΑΥΛΙΔΑ
Επιτροπή αγώνα για το μολυσμένο νερό

Η ανάγκη συντονισμού του αγώνα των κατοίκων της περιοχής, που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του μολυσμένου νερού του Ασωπού, ήταν το κεντρικό στοιχείο στη συγκέντρωση.


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ