Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... με χαράτσια Ταμείων!

Εκτός από τις τρομακτικές ελλείψεις, υπάρχουν και έτοιμες κλίνες, που δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ετσι η κυβέρνηση για να καλύψει τα αποτελέσματα που προκαλεί με την πολιτική της προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με τις ιδιωτικές κλινικές, τις οποίες θα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. (Βλέπε την κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι - τότε - συναρμόδιοι υφυπουργοί Οικονομίας Π. Δούκας, Απασχόλησης Ν. Αγγελόπουλος και Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, ΦΕΚ Τεύχος Β' Αρ. Φύλλου 1892/21.12.2004). Δηλαδή η κυβέρνηση, ενώ εμφανίζεται ως «ευεργέτης», καθώς απαλλάσσει στη δύσκολη στιγμή αυτόν που βρίσκεται στην ανάγκη για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Νεογνών, χρεώνει στην ουσία τα ασφαλιστικά ταμεία με αυξήσεις πάνω από 60% για τα νοσήλια στις Μονάδες Νεογνών.

Διότι τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν 187,82 ευρώ τη μέρα στα δημόσια ταμεία για τις ΜΕΝΝ, ενώ στις ιδιωτικές κλινικές πληρώνουν 300 ευρώ τη μέρα.

Αντί, δηλαδή, να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό και να αναπτύξουν τις δημόσιες ΜΕΝΝ, ξετινάζουν κι άλλο τα Ταμεία. Κι ύστερα θα ολοφύρονται για την κατάντια των Ταμείων και θα παρουσιάζουν ως αδήριτη ανάγκη την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού.

Ανατροπή της πολιτικής τους χρειάζεται, για να πάψουν να εμπορεύονται τις καθημερινές ανάγκες του κόσμου. Εκεί βρίσκεται και η σωτηρία των Ταμείων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ