Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΑΠΘ
Αντιδρούν για το κέντρο υποκαταστάτων

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και διά της νομικής οδού αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση μελών ΔΕΠ και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής να αντιμετωπιστεί η απόφαση για τη δημιουργία κέντρου υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ εντός της πανεπιστημιακής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Στη γενική συνέλευση μελών ΔΕΠ και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, που πραγματοποιήθηκε χτες, τέθηκε εισηγητικά το θέμα της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, η οποία έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται δίπλα στην Παιδιατρική Κλινική εντός του ΑΧΕΠΑ. Η μονάδα αυτή άρχισε να φτιάχνεται με την άδεια του ΟΚΑΝΑ, του υπουργείου Υγείας και του διευθυντή του ΑΧΕΠΑ, χωρίς όμως την απόφαση της Ιατρικής Σχολής, η οποία έχει τον πρώτο λόγο για το ΑΧΕΠΑ. Η παράτυπη σύσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, αλλά και το πρόγραμμα των υποκαταστάτων βρήκαν αντίθετα τα μέλη ΔΕΠ της Ψυχιατρικής Κλινικής, τα οποία προτείνουν συγκρότηση στεγνού προγράμματος με την πλήρη εποπτεία της Γ' Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ πρότεινε στη γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής να μην εγκατασταθεί καμία μονάδα του ΟΚΑΝΑ εντός πανεπιστημιακού ασύλου. Αλλά να αξιοποιηθεί κάποιος άλλος διαθέσιμος χώρος με πλήρη εποπτεία της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής εφαρμόζοντας «στεγνό» πρόγραμμα απεξάρτησης. Η ΠΚΣ πρότεινε, τέλος, να κινητοποιηθούν δυναμικά φοιτητές και καθηγητές για τη διεκδίκηση του αιτήματος. Η θέση της ΠΚΣ έγινε επίσης αποδεκτή από τη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ