Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Υπόθεση του λαού η σωτηρία της
  • Περιοδεία κλιμακίων του ΚΚΕ σε παραλίμνια χωριά
  • Την Κυριακή 14 του Οκτώβρη η ημερίδα που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Ανεξέλεγκτη ρύπανση από βιομηχανίες και αστικά λύματα, υπεράντληση του νερού από υδροβόρες δραστηριότητες - κυρίως βαφεία - καθώς και παράνομες γεωτρήσεις, μετέτρεψαν την Κορώνεια σε βούρκο.

Για τη σημερινή δραματική κατάσταση της Κορώνειας μίλησαν με αγρότες της περιοχής μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που περιόδευσαν το Σαββατοκύριακο στα παραλίμνια χωριά. Τον Προφήτη και το Σχολάρι επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, ενώ στο κλιμάκιο του Κόμματος που περιόδευσε στο Δρυμό και στο Μελισσοχώρι συμμετείχε ο Αγγελος Τζέκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι ενημερωτικές αυτές επισκέψεις γίνονται ενόψει της ημερίδας που διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ την Κυριακή 14 του Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Βασιλείου με θέμα: «Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων».

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό και τους μαζικούς φορείς του νομού να καταδικάσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της νομαρχίας, που οδήγησαν στη σημερινή δραματική κατάσταση. Να κάνουν δική τους υπόθεση τη σωτηρία της Κορώνειας και την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ