Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εξαφανίζουν ό,τι τους ενοχλεί

Η περασμένη Κυριακή σηματοδοτήθηκε από μια κορυφαία πετυχημένη γιορτή της νεολαίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δεν ήταν μια οποιαδήποτε γιορτή. Ηταν το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ». Η μοναδική νεολαιίστικη διοργάνωση που διατηρεί υψηλό αξιακό φορτίο στη συνείδηση των νέων, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες νεολαίας στις εκδηλώσεις της. Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη πολιτική συγκέντρωση κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μετά τις εκλογές. Και ομιλήτρια ήταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο δε μουσικό κομμάτι, την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις μελωδίες τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Ο ιδιαίτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της νεολαίας, των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, με άμεσο τρόπο και όχι μέσω μεσολαβητών, για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα φτάσουν εκεί που πρέπει.

Αυτή την κορυφαία εκδήλωση, τα αστικά ΜΜΕ, εκείνα που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους δήθεν για την υπεράσπιση της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας του λόγου», του «λειτουργήματος» της «αντικειμενικής» «ενημέρωσης», δεν την «είδαν» και δεν την κατέγραψαν. Την εξαφάνισαν! Οπως έχουν εξαφανίσει αμέσως μετά τις εκλογές το σύνολο σχεδόν της δραστηριότητας του ΚΚΕ. Γιατί η άνοδος του ΚΚΕ τους ενοχλεί. Οπως ενοχλεί και η ίδια η συγκεκριμένη εκδήλωση, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και το γεγονός ότι κάθε χρόνο με πολιτική και πολιτιστική πρόταση, μακριά και αλάργα από τα πρότυπα της υποταγής που η αστική «δημοκρατία» πλασάρει, μετράει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο,τι ενοχλεί τους επιχειρηματίες και την πολιτική των συμφερόντων τους, ό,τι αποκαλύπτει και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, προσπαθούν να το θάψουν. Και εκείνο που κυρίως τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο της εκδήλωσης του 33ου Φεστιβάλ. Αφ' ενός, ότι έρχεται στον απόηχο του πετυχημένου για το ΚΚΕ εκλογικού αποτελέσματος, γεγονός το οποίο δε βολεύει την αστική τάξη που επιδιώκει η όποια αντίσταση του λαού να περιορίζεται στα αδιέξοδα κανάλια της διαχείρισης του καπιταλισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο». Και αφ' ετέρου, γιατί η κορυφαία γιορτή της Κυριακής σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και αισιοδοξία την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων της πολιτικής του κεφαλαίου και να απευθύνουν ακόμα πιο πλατιά αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλο το λαό.

Ακριβώς αυτό είναι που ενοχλεί το κεφάλαιο και τα παπαγαλάκια του. Οτι την Κυριακή οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, όσοι «δε στριμώχνονται στα μέτρα» των αστών, δε διοργανώσαμε μια «φιέστα» «αποχαιρετισμού» και παροπλισμού. Ισα - ίσα συγκεντρωθήκαμε για να δηλώσουμε: Συνεχίζουμε, εντείνουμε τη δράση μας εξορμώντας πλατιά στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ακόμα πιο μαχητικοί, πιο έμπειροι, άμεσα οργώνουμε τους χώρους δουλιάς και εκπαίδευσης για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και των συμμαχιών. Στην ίδια, σταθερή γραμμή διεκδίκησης της «ζωής που μας αξίζει», με μια λαϊκή εξουσία και οικονομία. Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες αναγέννησης του λαϊκού κινήματος και την πεποίθηση ότι «οι λαοί θα αντεπιτεθούν, γιατί η ιστορία βαδίζει μπροστά».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ