Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΝΑΙΙΚΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
Θέλουν να τους ξεσπιτώσουν μετά από 150 χρόνια

Με δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να εκδιώξουν από τα σπίτια τους, μετά από 150 χρόνια, 15 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή Γαλαναίικα στη Σαρωνίδα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Υγεία».

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί Αστυνομία και εισαγγελείς πήγαν στην περιοχή και χρησιμοποιώντας δικαστικές αποφάσεις ζήτησαν από τους κτηνοτρόφους να φύγουν. Εκείνοι αρνήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους και τελικά το μόνο που έγινε ήταν καταγραφή της περιουσίας τους από τους δικαστικούς κλητήρες. Επιμένουν ότι όλη η έκταση είναι δημόσια, η οποία τους είχε παραχωρηθεί για τα ζώα τους και ότι δεν έχει κανένας δικαίωμα ιδιοκτησίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης και ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ανατολικής Αττικής» Νίκος Στεφανίδης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Συνεταιρισμός «Υγεία» (με μέλη γιατρούς και νοσοκόμες) εμφανίζεται σαν ιδιοκτήτης έκτασης 3.500 στρεμμάτων την οποία απέκτησε από το κτήμα Μαρκέλας και μέσα στην οποία βρίσκεται και η συγκεκριμένη περιοχή. Σήμερα αξιώνει να εκδιωχθούν οι οικογένειες ώστε να μπει στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι η περιοχή έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν και έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, καθώς είναι χαρακτηρισμένη δασική και περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του ορεινού όγκου της Λαυρεωτικής.

Μετά από παρέμβαση της ΝΑΣ, το θέμα συζητήθηκε προχτές στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων και να αναζητηθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση. Ταυτόχρονα, ζητάει να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας των δημόσιων δασικών εκτάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ