Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνέχιση των διαβουλεύσεων

ΚΙΕΒΟ.--

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ουκρανία, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Οπως ανακοίνωσε χτες στέλεχος του κόμματος «Μπιουτ» της πρώην πρωθυπουργού, Γιούλιας Τιμοσένκο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών, κάτι που πρέπει να γίνει εντός διαστήματος 15 ημερών από τη διενέργεια των εκλογών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ουκράινσκα Πράβντα», εκπρόσωποι του «Κόμματος Περιοχών» (πήρε 34%), του κεντρώου κόμματος «Μπλοκ του Λιτβίν» (3,96%) και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (5,39%) πραγματοποιούν συνομιλίες για τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «LigaBusinessInform» οι εκπρόσωποι θα δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεών τους. Το «Μπιουτ» της Τιμοσένκο πήρε 30,7% και «Η Ουκρανία μας» του νυν προέδρου Β. Γιουστσένκο 14,1%.

Παράλληλα, από τη Μόσχα, εκπρόσωπος της εταιρείας «Gazprom» ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις αποστολές φυσικού αερίου προς την Ουκρανία θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, ενώ υπενθύμισε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ουκρανίας ανέλαβε την επίλυση του προβλήματος δεσμευόμενη να αποπληρώσει το χρέος μέχρι την 1η Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ