Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σύλληψη στελεχών του «Μπατασούνα»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη σχεδόν ολόκληρη την ηγεσία του βασκικού αυτονομιστικού κόμματος «Μπατασούνα», καθώς συνεδρίαζε στην πόλη Σεγκούρα και με την κατηγορία ότι μετείχαν σε «παράνομη συνέλευση».

Τις συλλήψεις των 23 ατόμων διέταξε ο δικαστής Μπαλτασάρ Γκαρθόν και η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η συνέχεια των επιχειρήσεων ενάντια στο «Μπατασούνα», όπου μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και η σύλληψη του ηγέτη του κόμματος Αρνάλντο Οτέγκι, με την κατηγορία του «εκθειασμού της τρομοκρατίας».

Πάντως, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Ζοσέμπα Περμάχ που λειτουργούσε ως κύριος εκπρόσωπος του «Μπατασούνα» μετά τη σύλληψη του Οτέγκι.

Από τη μεριά του ο Ισπανός γενικός εισαγγελέας Καντίντο Κόντε Πουμπίδο δέχτηκε θετικά τις τελευταίες συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι μερικοί απ' όσους κρατούνται κατηγορούνται για συνεργασία με μια ένοπλη ομάδα.

Ωστόσο, ο Περνάντο Μπαρένα, ηγετικό μέλος του «Μπατασούνα», που δε μετείχε στη συνάντηση των στελεχών στην πόλη «Σεγκούρα», άσκησε κριτική ενάντια στις συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν μια προσπάθεια της κυβέρνησης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» να ενισχύσει τη θέση του μπροστά στις εκλογές του Μάρτη. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια «εκδίκηση» ενάντια στο «Μπατασούνα», επειδή η συγκεκριμένη ομάδα είχε κρατήσει «μια σταθερή γραμμή» στις ειρηνευτικές συνομιλίες πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ