Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Γιατί τσακώνονται; Oλοι οι καλοί χωράνε

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
«Eφιάλτης»; Σε ποιoν αναφέρεται, άραγε, το ΒΗΜΑ;

Σίγουρα όχι στον γνωστό των Θερμοπυλών. Ασφαλώς δεν πρέπει να αναφέρεται ούτε στο παρατσούκλι που είχαν κολλήσει στον Μητσοτάκη. Ποιος να είναι, άραγε, ο «εφιάλτης» που αντιμετωπίστηκε διά βοής; Θα μείνουμε με την απορία. Την ίδια που είχαμε κι όταν ο Ψυχάρης δήλωνε «ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, έτσι όπως πάει το πράγμα, κανείς τους δε θα μείνει παραπονεμένος. Ολους τους χωράει το σύστημα και σε παραλλαγές συνθέσεων. Αρκεί να εκτελούν τη βασική αποστολή τους: Να κρατούν εγκλωβισμένα λαϊκά στρώματα σε μια πολιτική - χαμαιλέοντα, που ανάλογα ποιος την κοιτάζει θα του μοιάζει πότε αριστερά και πότε δεξιά.

Ωραιότερος όλων, ο καθαρόαιμος αστικός Τύπος: Και το ενδιαφέρον του για τις ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα καταθέτει και τις λύσεις που βλέπει προβάλλει και παράδειγμα κοινής αντίληψης παρουσιάζει.

Σωστός και ο της κεντροαριστεράς: Το πύον έσπασε, να γίνουν γνωστοί όλοι! Οπως ο της ΟΚΕ, που δηλώνει πως δε θέλει αύξηση ορίων ηλικίας, αλλά εθελοντική παραμονή στην εργασία; Αυτό στη γειτονιά το λένε ξήλωμα του πουλόβερ από το μανίκι.

Διά ταύτα: Καθώς το Ασφαλιστικό, για παράδειγμα, χρειάζεται ισχυρούς και τους δύο πόλους, που προς το παρόν εμφανίζονται ως τέσσερα κόμματα, ετοιμάσου. Εσύ, ο εξαφανισμένος σήμερα από τα ΜΜΕ, που επιμένεις να οργανώνεις αντίσταση στο δρόμο, θα δεχτείς αύριο επιθέσεις φιλίας και ενότητας, που ούτε στον ύπνο σου δεν είδες.

Ασχετο: Καλά, είναι δυνατόν η «Αυγή» να λογοκρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Προχτές το πρωί, στη ΝΕΤ, ευθέως είπε πως θα το συζητήσουν το αν θα μετέχουν στο διάλογο. Αυτό, όμως, εξαφανίστηκε από το ρεπορτάζ. Ασε που ενώ ο κόσμος καιγόταν στο ΠΑΣΟΚ, η εφημερίδα του «σοσιαλιστικού χώρου» βγήκε με τίτλο που δημιουργεί πρόβλημα τουλάχιστον στον ...Πολυζωγόπουλο.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ