Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέβησαν και αυτά

Θερμή χειραψία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αντάλλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος την ώρα που πήγαινε στην κάλπη για να ρίξει το ψηφοδέλτιό του. Μάλιστα, οι δυο τους δεν περιορίστηκαν μόνο στη χειραψία, αλλά είχαν μια σύντομη συνομιλία στα όρθια. Λέτε ο Α. Αλαβάνος να κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στη «μεγάλη αριστερά» που οραματίζεται;

* * *

Μπορεί προχτές να σφάχτηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά χτες στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, περίσσεψε η ευγένεια ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι ο Ε. Βενιζέλος, την ώρα που πήγε να ψηφίσει αντάλλαξε χειραψία με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο οποίος προχτές είχε διαφωνήσει με την πρότασή του για την - διά της κάλπης - ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

* * *

Η σημειολογία της χειραψίας έχει και συνέχεια. Μόλις ψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε μπροστά από το έδρανο στο οποίο καθόταν ο Δ. Σιούφας και τον χαιρέτησε θερμά. Εδειξε έτσι ότι ψήφισε τον νέο πρόεδρο, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα λίγο αργότερα.

* * *

Δίπλα - δίπλα στο πρώτο έδρανο καθόταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας και η απερχόμενη πρόεδρος Α. Ψαρούδα - Μπενάκη. Μάλιστα, ο πρώτος αμέσως μετά την εκλογή του δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου τα καλά λόγια για την τέως πρόεδρο της Βουλής.

* * *

Προφανώς, τον καημό τους έλεγαν σε πηγαδάκι που σχημάτισαν τρεις κομμένοι από τη νέα κυβέρνηση, η Φάνη Πετραλιά, ο Γ. Καλαντζής και ο Μ. Κεφαλογιάννης.

* * *

Το κρυφτούλι έπαιζαν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι οι τέσσερις διαρροές δεν προήλθαν από τα κόμματά τους. Ετσι οι μεν του ΛΑ.Ο.Σ. έλεγαν ότι ο βουλευτής τους Α. Γεωργιάδης έχει στην τσέπη του και τα δέκα λευκά ψηφοδέλτια που ήταν μπροστά στα έδρανα των δέκα βουλευτών του κόμματός του, κάτι που δείχνει ότι όλοι τους έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Δ. Σιούφα. Οι δε της ΝΔ διέρρεαν ότι είδαν στα έδρανα του ΛΑ.Ο.Σ. παρατημένα ψηφοδέλτια που είχαν το όνομα του Δ. Σιούφα, πράγμα που σημαίνει πως έριξαν στην κάλπη λευκά ψηφοδέλτια. Βολικό το παιχνιδάκι αυτό, αφού κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του, μιας και η ψηφοφορία ήταν μυστική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-09-21 00:00:00.0)
Επιμένει για τον κεντροδεξιό πόλο(2009-06-18 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλειάς με τους εργαζόμενους βρίσκονται οι κομμουνιστές(2008-02-16 00:00:00.0)
Το ενδιαφέρον στις «λίστες» και στη «μάχη» της σταυροδοσίας(2005-03-02 00:00:00.0)
Χωρίς αποτέλεσμα;(1997-09-27 00:00:00.0)
"Μνημόσυνο" της πολιτικής και της σοβαρότητας(1997-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ