Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9890

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει εφτάμηνη δοκιμασία και κατόπιν αξιολόγηση από τον εκάστοτε προϊστάμενο. Οι εργαζόμενοι που τελικώς θα μένουν στην υπηρεσία θα συνάπτουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να διαβούν το δρόμο προς την έξοδο.


ΣΕΛ.  11

Δράση για τα ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ μέσα και έξω από τη Βουλή
  • Αρχισαν χτες οι εργασίες της Βουλής με ορκωμοσία των βουλευτών
  • Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα στο προεδρείο της Βουλής για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προωθήσει γρήγορα τις επώδυνες για τους εργαζόμενους αλλαγές. Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δε γίνεται πάνω σε αυτές τις στρατηγικές επιλογές, στις οποίες ταυτίζεται με τη ΝΔ. Και οι δύο είναι δεσμευμένοι στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.
  • Χρειάζεται άμεση λαϊκή κινητοποίηση, ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων για να παρεμποδιστούν αυτά τα μέτρα, να αποσπαστούν κατακτήσεις, να γίνουν βήματα στον αγώνα για τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός μας.
  • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα αντιταχθεί σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στις αντιδραστικές αλλαγές προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Θα συμπαραστέκεται και θα στηρίζει από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων όλους όσοι θίγονται, αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, στον αυταρχισμό και την καταστολή.
  • Για να έχει αποτελέσματα για το λαό μας ο αγώνας, δεν αρκεί η κριτική στο δικομματισμό. Χρειάζεται να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει το λαό μας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος θα συμβάλει με την πάλη της μέσα και έξω από τη Βουλή στο να υποστεί πλήγματα ο δικομματισμός, να απεγκλωβιστούν δυνάμεις και να υπάρξουν διεργασίες που θα διευκολύνουν την πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία.

ΣΕΛ.  3

ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αγωνιστική κινητοποίηση για τη λειτουργία του

Κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους παραμένουν - παρά την «επίσημη» έναρξη της σχολικής χρονιάς - 80 μαθητές με αναπηρίες του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αιγάλεω, αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη λειτουργία του. Χτες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με τους μαθητές με αναπηρίες βγήκαν στο δρόμο μπροστά απ' το σχολείο και διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  17


ΠΑΜΕ
Καμιά ανοχή στο «διάλογο» της απάτης

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα απορρίπτουν τον «κοινωνικό διάλογο», με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα αντιδραστικά της σχέδια για το Ασφαλιστικό. Καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα διεκδίκησης.


ΣΕΛ.  9
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αερομεταφορές στην υπηρεσία του λαού

Δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της «Ολυμπιακής» και για έναν ενιαίο φορέα αερομεταφορικών υπηρεσιών προτάσσει σε ανακοίνωσή της η Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ